Onthaalmoeder naar cel voor door elkaar schudden baby

© HBvL

Een 31-jarige onthaalmoeder uit Meeuwen-Gruitrode kreeg donderdag voor de correctionele rechtbank in Tongeren een celstraf van acht maanden met uitstel en een geldboete van 600 euro voor het opzettelijk toebrengen van slagen en verwondingen aan een 6 maanden oude baby. Deskundigen spreken over het shaken baby syndroom maar zelf houdt ze vol dat het om een spijtig ongeval gaat.

Shauni Deferm

Op 2 juni 2014 werd de zes maanden oude baby vanuit de kinderopvang naar het ziekenhuis overgebracht met een hersenbloeding. Volgens de onthaalmoeder ging het over een spijt ongeval. “Mijn tweejarig zoontje liet zich tijdens het spelen op het tentje vallen waarin de baby lag te slapen. Ik ben er meteen naartoe gelopen maar ik zag dat het kind buiten bewustzijn was.” Omdat ze zelf in shock was en de hulpdiensten niet kon bereiken, liep ze naar haar buurman. “Hij heeft dan de ziekenwagen gebeld”, verklaarde ze aan de rechter.

Woedend

De procureur sprak over een niet plausibele uitleg voor de verwondingen die het kind opliep. “Wat er wel gebeurd is, weten we niet. Maar de enige mogelijke verklaring is het shaken baby syndroom, waarbij een kind door elkaar geschud werd.” De vrouw werd dan ook veroordeeld tot 8 maanden met uitstel en een geldboete van 600 euro.

De ouders van het kind stelden zich burgerlijke partij voor een euro provisioneel.”We zijn hier niet uit rancuneuze gevoelens”, stelt hun advocaat. “Met hun dochtertje gaat intussen alles goed.”

Na het horen van haar straf liep de onthaalmoeder, samen met haar familie, woedend de rechtszaal uit.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen