© vrt

Dina Tersago: “Voor het eerst in mijn leven ga ik ongeschminkt op tv komen”

“Ik ga iets heel gewaagd doen. Ik ga er álles afhalen”, vertelt Dina Tersago (39) binnenkort in De Klas, het programma waarin BV’s een dag voor een klas 16-jarigen gaan staan. Met “alles” bedoelt de ex-Miss België alle make-up op haar gezicht. Het is de eerste keer dat ze zo op tv te zien is.

tdl

Wie 16-jarigen iets wil bijbrengen over uiterlijke en innerlijke schoonheid, voegt de daad het best bij het woord. Dina Tersago doet dat in het tweede seizoen van De Klas, dat in september start. Ze haalde alle make-up van haar gezicht, in het bijzijn van de jongeren van KS in Diest. “Toch een drempel waar ik overheen moest”, zegt Dina. “Ik sta ’s morgens ongeschminkt aan de schoolpoort, maar een klas is toch nog iets anders. Ik wist niet hoe ze zouden reageren en bij het begin van de dag had al iemand gezegd dat ik wallen onder mijn ogen had. Ik slaap de laatste tijd niet meer zo goed, met twee kinderen (Isak is 3 jaar, Thor bijna 1, red.). ’s Nachts sta ik nog altijd twee à drie keer op voor de jongste. En het is ook druk op het werk. Maar ik vond het wel belangrijk om die schmink er af te halen. Ik ben zo nog nooit op tv geweest. Ik vond dat het nogal meeviel. Dat vond de klas ook, trouwens, die jongeren waren heel lief.”

Dina Tersago stelde vast dat jongeren heel fel met hun uiterlijk bezig zijn en dat Photoshop en sociale media niet helpen. “Ik denk dat het vandaag sowieso moeilijk is om 16, 17 jaar te zijn. Er komt heel veel op je af, er wordt die jongeren veel opgedrongen. Maar ze gaan er ook nuchter mee om. Er was een meisje dat nooit zonder make-up buiten kwam”, aldus Tersago. “Toen ik 17 jaar was, gebruikte ik nog geen schmink. Dat deed ik pas toen ik op mijn achttiende begon uit te gaan, maar dan nog heel weinig. Toen ik op mijn 21ste Miss België werd, ben ik met mijn dikke laag schmink gaan slapen omdat ik bang was dat ik er de volgende ochtend slecht zou uitzien voor de journalisten (lacht). Dat schminken voor de verkiezing had een uur geduurd.”

De Klasis vanaf 5 september te zien op Eén

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER