© AP

Politie onderschept verdachte auto: cannabis en geld gevonden

Tijdens een controle-actie van de politiezone Bodukap heeft de politie een verdachte auto kunnen onderscheppen in Putte. In het voertuig trof ze een hoeveelheid cannabis aan, die gelet op de hoeveelheid niet bestemd kon zijn voor persoonlijk gebruik. Ook lag er een grote som geld in de wagen.

il

Tijdens een gerechtelijke actie van de politiezone Bodukap, die er vooral op gericht was om inbraken te voorkomen, wilde een bestuurder vrijdagavond op de Mechelbaan in Putte de controle ontlopen door een omweg te volgen.

Enkele kilometers verder kon de politie het voertuig onderscheppen en werden de twee inzittenden onderworpen aan een controle. In het voertuig trof de politie cannabis aan, die gelet op de hoeveelheid niet bestemd kon zijn voor persoonlijk gebruik. Ook werd een grote som geld gevonden waardoor de inspecteurs afleidden dat het ging om drugshandel.

Dat vermoeden werd ook bevestigd toen de politie in de woning van de bestuurder in Mechelen een grote hoeveelheid cannabis en marihuana aantrof. Naast de drugs werden in de woning een grote som geld, verboden wapens alsook een bivakmuts aangetroffen. Ook werd een portefeuille gevonden die eerder ontvreemd werd en geseind stond.

Beide verdachten zijn achteraan in de twintig en zijn bij het gerecht bekend voor gerelateerde feiten. De passagier van het voertuig die woonachtig is in Heist-op-den-Berg, had met de drugshandel niets te maken en mocht na verhoor beschikken. De aangetroffen zaken waaronder de drugs en geld werden in beslag genomen.

De verdachte uit Mechelen werd gearresteerd en voor de onderzoeksrechter geleid. De onderzoeksrechter heeft beslist hem aan te houden.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER