.
Volledig scherm
. © 2dehands.be

2dehands.be waarschuwt voor oplichters: "Ze gebruiken valse accounts van Paypal"

Zoekertjessite 2dehands.be waarschuwt verkopers van tweedehandsspullen voor oplichters die steeds meer nieuwe manieren vinden om te frauderen. Het gaat telkens om klanten ertoe te overhalen hun verkoop buiten de zoekertjessite verder af te handelen. "Het is geen nieuw fenomeen," zegt 2dehands.be.

105 reacties

  • Jean-Paul Vanderstichele

    5 jaar geleden
    Momenteel koper die zich via mail gemeld heeft. Heeft zogezegd het bedrag en vervoerskosten gestort op mijn paypal. Ik moet wel eerst de vervoerskost overschrijven( man is noorse naam,kosten naar een turkse rekening??!!) Lijkt mij zeeeeer verdacht!
  • johan vermeire

    6 jaar geleden
    Laat me niet lachen 2dehands doet niks als je bent opgelicht. En de politie doet er ook niks aan trouwens. Marktplaats is zelfs nog erger.
  • Jan Koek

    6 jaar geleden
    Geld laten storten op bankrekening. Dan alleen heb je zekerheid. Zelfs met échte Paypal en kredietkaarten kan een betaling alsnog omgekeerd worden.
  • Stefanie van Dijk

    6 jaar geleden
    Op 2dehands en Markplaats heb ik alles staan met zelf ophalen en contant afrekenen, valse Paypal sites, valse Bank apps, vragen om fotootje van legetimatiebewijs waarna ze met jou gegevens andere mensen gaan oplichten, ze verzinnen telkens wat nieuws.
  • dretie munkies

    6 jaar geleden
    Het is ,iet allenn bij tweedehands dat dit voorkomt : ik had een poging voor voor een stripboekje (een eerste uitgave van Merho) op Delcampe : een Franse vrouw (wat al verdacht was, gezien het een nederlanstalige strip was) probeerde met een zogenaamde mail van Paypal aan mijn bankgegevens te raken; Ik heb Paypal op de hoogte gebracht die de fraude bevestigden en een onderzoek zijn gestart