Therapiehond is de held van dit zorgcentrum

In september start er weer een opleiding 'zorgverlener met therapiehond'. Drie jaar geleden is die voor het eerst ingericht. Zorgverleners leren er hun eigen hond op te leiden tot therapiehond. Patiënten met een verstandelijke beperking die soms agressief zijn, worden vaak rustig door spelletjes te spelen of te gaan wandelen met de hond.

4 reacties

  • Christine Laevers

    6 jaar geleden
    Een volière zou ook heel tof zijn met zebravinken. Die kweken als muizen en dan kunnen bewoners kijken naar het voederen van de jongen. Wel veel stof van het zaad en de grid.
  • Gerard Braeckmans

    6 jaar geleden
    Wist men dat nog niet? Het gebeurt zelfs in sommige gevangenissen in de USA. Criminelen die een hond grootbrengen. En veranderen, in de goede zin.
  • adam naaktgeboren

    6 jaar geleden
    Aan een hond herken je zijn baas. Een hond laat pootafdrukken na op je hart.
  • Ronald Boudewijns

    6 jaar geleden
    Ik kom al bijna 2 jaar met mijn staffordje (gevaarlijke hond????) bij mijn moeder in een bejaardentehuis, de lieveling van bejaarden en personeel , is geen held maar ontzettend lief voor mensen... als ik daar kom zie ik mensen met een glimlach en diegenen die kunnen hebben niks liever dan een vriendelijke knuffel van dat “ gevaarlijk” beest...