© AFP

Benito Raman scoort meteen bij debuut in de Bundesliga

Fortuna Düsseldorf heeft zijn start van het nieuwe seizoen gemist. De promovendus verloor op de eerste speeldag van de Bundesliga in eigen huis met 1-2 van Augsburg. Benito Raman luisterde zijn debuut in de Duitse hoogste afdeling wel op met een doelpunt.

Raman (39.) bracht Düsseldorf iets voor rusten op voorsprong. De 23-jarige aanvaller kopte aan de tweede paal een voorzet van Zimmermann binnen. Na doelpunten van Hinteregger (57.) en Hahn (76.) ging de thuisploeg na de pauze alsnog kopje onder. Raman verliet elf minuten voor tijd het veld, Dodi Lukebakio was zijn vervanger.

Wolfsburg hield in zijn opener de punten thuis tegen Schalke 04, vorig seizoen de nummer twee. Doelman Koen Casteels zag hoe Brooks (33.) zijn team op voorsprong bracht. Bentaleb (85.) leek met een penaltygoal Schalke een punt te gaan bezorgen, tot invaller Ginczek (90.+4) in de absolute slotfase toesloeg en de 2-1 eindstand op het bord zette. De bezoekers speelden na rood voor verdediger Nastasic de laatste 25 minuten met een man minder.

Titelverdediger Bayern München opende vrijdag zijn seizoen met een 3-1 zege tegen Hoffenheim.