Meteen druk in pop-upstore Dimitri Vegas en Like Mike op Meir

Dimitri Vegas en Like Mike hadden zaterdag nog een paar uur tijd tussen twee dj-sets door. Daarom besloot het duo last minute over te vliegen naar Antwerpen om er hun fans te ontmoeten in de pop-upshop.

De ticketverkoop voor de vier sportpaleisshows in december van de twee Antwerpse dj’s start pas op 4 september, maar de echte fans konden gisteren al tickets bemachtigen in de pop-upshop op de Meir.

Dimitri Vegas en Like Mike zakten zelf ook af naar de winkel om er met de fans op de foto te gaan. Dat de twee zo’n drie kwartier later dan afgesproken arriveerden, vonden de vijftigtal fans voor de deur van de winkel niet zo erg. De twee passeerde de enthousiaste menigte zonder begroeting en begon meteen aan de taak van de dag: selfies nemen.

Tussen de handtekeningen en selfie-sessie door, vertelden Dimitri Vegas en Like Mike hoe hard ze uitkijken naar het Sportpaleis. “Dat is voor ons een hoogtepunt van het jaar. “Dit jaar wordt nog spectaculairder en grootser. We brengen de ‘Garden of Madness’ van Ibiza naar Antwerpen vermenigvuldigd met honderd. Voor ons zijn die Sportpaleisshows een fantastische reünie met 80.000 fans voor ons”, aldus Dimitri Vegas.

De twee bleven maar een paar uur in Antwerpen. “We kwamen gisteren van Ibiza en vliegen vanavond weer naar Manchester voor een set daar. Vanavond laat vliegen we alweer terug om morgen naar Amsterdam te gaan. Hoe drukker we het hebben, hoe liever”, aldus Vegas.

Dat de broers het druk hebben, bewijzen de artikels in de pop-up shop. Zo is de Spidey-collectie door de dj’s exclusief verkrijgbaar in de winkel op de Meir. Op die T-shirts, ontworpen door de broers wordt het Spider-Man artwork gebruikt. Dimitri is al jarenlang een grote Spider-Man fan. Naast T-shirts kopen, konden fans in de winkel ook verschillende dj-sets beluisteren en bekijken op de grote televisieschermen. Achteraan de winkel gingen de fans zelf achter de dj-booth staan om een foto te laten nemen. De 10-jarige Mirko Schoenmaekers voelde zich meteen thuis achter de booth. “Ik wil zelf later ook dj worden en oefen al veel thuis. Dimitri Vegas en Like Mike zijn mijn idolen. Ik mag van papa dit jaar ook mee naar het Sportpaleis.”

De fans die een handtekening konden scoren, waren daar laaiend enthousiast over. Davey Muys (21) kwam speciaal van Oostende met zijn vriend Mattis De Roissart (22). “We zijn al zeven jaar fan en hebben Dimitri Vegas en Like Mike in totaal al twintig keer gezien. Het Sportpaleis is het feest van het jaar voor ons, dan trakteren ze ons op een extra lange set met nieuwe muziek”, zegt Davey die zijn selfie met de dj’s wil ophangen aan de muur thuis.

De twee dj’s staan dit jaar op vrijdag 14, zaterdag 15, vrijdag 21 en zaterdag 22 december in het Sportpaleis. Tickets bestellen kan vanaf 4 september.