Het immense monument in de Valle de los Caídos, waar onder anderen Franco ligt begraven.
Volledig scherm
Het immense monument in de Valle de los Caídos, waar onder anderen Franco ligt begraven. © afp

Familie Spaanse dictator Franco verzet zich tegen zijn opgraving

De familie van Francisco Franco verzet zich tegen het plan van de Spaanse overheid om de stoffelijke resten van de voormalige fascistische dictator weg te halen uit een herdenkingsmonument en elders te begraven. Eerder deze week besliste de sociaaldemocratische regering om daarmee door te gaan, al moet het voorstel wel nog goedgekeurd worden door het parlement. De familie kreeg twee weken de tijd om in beroep te gaan.

20 reacties

  • GERARD DE PELECIJN

    6 jaar geleden
    De ziel van de mens vereist uit het graf, wat overblijft is brol!
  • Jozef Hendrickx

    6 jaar geleden
    Als de Poolse regering de rechterlijke macht wil zuiveren van communisten staat Europa op zijn achterste poten . Twee maten en gewichten .
  • Christian Smets

    6 jaar geleden
    Een terechte beslissing. Een dictator die een half miljoen doden op zijn geweten heeft, hoeft niet verheerlijkt te worden. Bovendien mogen ze van de familie Franco alle eigendommen - goed voor meerdere miljoenen - afpakken die hun voorvader heeft gestolen.
  • annelies dilien

    6 jaar geleden
    Dan moeten we hier ook beginnen met de monumenten van bepaalde belgische koningen af te breken. Die waren erger. Alsof het stilzwijgen en afbreken van de geschiedenis de geschiedenis gaat veranderen?!?!misschien de moskeeën overal ook maar afbreken, want de geschiedenis van dat soort is het gruwelijkste vanaf het ontstaan ervan.
  • Raoul Hoylaerts

    6 jaar geleden
    wat voor zin heeft dat?als je monumenten wil afbreken,breek ze dan allemaal af.niet alleen laten staan wat je zelf graag wil.