EPA
Volledig scherm
© EPA

Italië dreigt met veto bij onderhandelingen over Europese begroting

In het politieke conflict over migratie dreigt Italië ermee de onderhandelingen over het nieuwe Europese begrotingsontwerp te blokkeren. Premier Giuseppe Conte verklaarde zaterdagavond dat overwogen wordt om een veto te stellen in de lopende onderhandelingen, omdat er op Europees vlak nog geen oplossing is voor de verdeling van vluchtelingen.

43 reacties

  • piet devlieger

    6 jaar geleden
    Ik kan de Italianen geen ongelijk geven. Er moet echter geen overeenkomst komen over het verdelen van zogenaamde vluchtelingen over de verscheidene landen maar een overeenkomst om de Europese grenzen voor hen af te sluiten. Anders blijft het dweilen met de kraan open.
  • Gilbert Vermeersch

    6 jaar geleden
    Jan Peeters, ik steun in deze de Italianen omdat Michel, Jambon en Francken weigeren niet oorlogsvluchtelingen op te nemen. Verder Heeft Mw Demir gelijk met haar anti-hoofddoek stelling.
  • Jef Lois

    6 jaar geleden
    Een land met ministers die doen wat hun inwoners wensen en doen wat ze aan de kiezers beloofd hebben dat kan je hier van de politiekers niet zeggen zelfs de NVA is een leugen achtige partij geworden veel beloven en niks doen als de mensen beliegen en bestelen. Ze hebben er hier op 4 jaar 400.000 binnen gelaten Francken heeft er zelf 1830 binnen gevlogen. De huichelaars
  • Marc Baeyens

    6 jaar geleden
    Die Italiaanse regeringspartijen hebben de mosterd bij onze cD&v gehaald. Om er een dossier in aanleg door te drukken blokkeert die partij gewoon een ander dossier (van N-VA) dat zo goed als rond is.
  • philippe dierickx

    6 jaar geleden
    Italie heeft momenteel de politici met ballen waar wij alleen maar jaloers kunnen op zijn.