photo_news
Volledig scherm
© photo_news

Dubbel zoveel autobestuurders betrapt zonder (voorlopig) rijbewijs - slaagkans theoretisch rijexamen fors gedaald

Het aantal autobestuurders dat betrapt wordt achter het stuur hoewel ze niet geslaagd zijn voor een theoretisch of praktisch rijexamen is volgens de jongste cijfers verdubbeld. Dat schrijft Het Nieuwsblad vandaag. Uit een enquête van VAB-Rijschool bij meer dan 1.800 jongeren blijkt bovendien dat wie nu zijn theoretisch rijbewijs wil halen, veel minder kans op slagen heeft dan wie het nog aflegde voor de vernieuwde formule is ingegaan. Volgens VAB worden jongeren onvoldoende voorbereid. 

75 reacties

  • Casier Jeffrey

    6 jaar geleden
    Sommige hebben maklijk praten zoals er aantal zeggen ik rij al 40 jaar ja dan heb je waarschijnlijk nooit geen exames gezien en dan hier wat komen zeveren haha
  • Benito Mussilini

    6 jaar geleden
    Even opgezocht en het is €174 als je van alles voor de eerste keer slaagt. Te duur = bullshit.
  • Luc Van Bogaert

    6 jaar geleden
    Rijbewijs is veel te duur, Weyts !
  • Danny Damiaens

    6 jaar geleden
    Heel rap opgelost,wie rijdt zonder geldig rijbewijs,levenslang rijverbod,wie dan opnieuw betrapt word wagentje in de pers en de bak in voor tijdje!Wie daar een probleem mee beseft niet de gevolgen van een ongeval,geen verzekering!!!
  • Peter Bosmans

    6 jaar geleden
    Ze slagen niet meer omdat de vragen minder en minder met het dagelijks verkeer te maken hebben maar meer en meer met minimalistische weetjes die niet nodig zijn. Vragen zoals 'op hoeveel meter van een heuveltop mag je inhalen' zijn domme vragen. Alles is afhankelijk van het zicht, het verkeer, de snelheid, … En als ergens twijfel is, zet dan een verkeersbord of trek een lijn en gooi die andere onnodige verkeersborden en vragen weg en verbeter je infrastructuur eens fatsoenlijk.