Archieffoto
Volledig scherm
Archieffoto © Photo News

“IS gijzelt al maand 27 Syriërs, waaronder jonge kinderen, om hen te gebruiken in onderhandelingen met regering”

ISLAMITISCHE STAATVolgens Human Rights Watch (HRW) houdt terreurgroep IS al een maand zeker 27 Syriërs gegijzeld in de zuiderse stad Sweida. Onder hen zijn minstens 16 kinderen tussen de leeftijd van zeven en vijftien jaar. IS gebruikt de gegijzelden om te onderhandelen met de Syrische regering.

12 reacties

  • Anoniem

    6 jaar geleden
    Dat zijn toch onze zaken niet. Dat zijn interne aangelegenheden van een land dat onze cultuur niet wenst te respecteren. Hoe minder wij ons daar mee moeien hoe beter het zal gaan.
  • Eden Kastard

    6 jaar geleden
    Onmogelijk, want volgens de westerse pers zit Assad niks in met zijn eigen bevolking. Dus er klopt iets niet. Of is het naïeve westen fout?
  • Ludwig VdB

    6 jaar geleden
    Die van IS weten dat ze met kinderen altijd het gelijk aan hun kant krijgen. Al zijn het kinderen van 'Belgen' die 'in de val gelopen zijn' en al zijn ze minder dan 5 jaar, zij vormen een enorm gevaar voor onze samenleving. Als ze al niet gehersenspoeld zijn zullen ze zich binnen 10 à 15 jaar vragen gaan stellen over hun afkomst, waar ze ook antwoord op gaan vinden. Ze gaan dan onze volledige maatschappij haten behalve de delen waar ze gebruik van kunnen maken.
  • Pedro Gonzalez

    6 jaar geleden
    Waarom luistert de regering niet naar prof.dr. Marion van San, die zich al jaren met radicalisering bezig houdt en die voor dit drama heeft verwittigd? Syriërs? Het zijn niet allemaal Syriërs maar ook kinderen van hier die in de handen zijn gevallen van ISIS, omdat hun ouders als ezels in de val zijn gelopen. Wat hebben die kinderen van 2 tot 5 jaar ons misdaan dat zij zomaar opgeofferd worden door die schurken?
  • Piet Mastur

    6 jaar geleden
    Dat het lafaards zijn wisten we al lang!!: