Direct naar artikelinhoud
Buitenland

Twee bemanningsleden Belgische vissersboot verdronken, drie andere gered

Vissersboot uit Zeebrugge gekapseisd voor Britse kust
Beeld iStock

De twee vermiste bemanningsleden van de gekapseisde Belgische vissersboot zijn dood teruggevonden. Dat meldt het Maritiem Reddings- en Coördinatiecentrum. Voor de kust van het Engelse Great Yarmouth is gisterennamiddag een vissersboot uit Zeebrugge met vijf Belgische bemanningsleden gekapseisd en gezonken. Drie onder hen konden worden gered gisteren.

Voor de Engelse kust zijn twee lichamen gevonden, zo meldt het Centrum. Vermoedelijk gaat het om de twee vermiste vissers. De Britse kustreddingsdiensten gingen vandaag terug op zoek naar de vermiste vissers. Kort na de middag werden uiteindelijk twee lichamen gevonden. "De identificatie moet nog gebeuren, maar de gevonden mannen komen overeen met de beschrijvingen", aldus kapitein Réjane Gyssens van het MRCC. De Britse autoriteiten hebben na de vondst van de lichamen de zoekactie ook stopgezet.

De vissersboot Z19-Sonja kapseisde om nog ongekende reden om 16.30 uur Belgische tijd, zo'n 50 kilometer voor de Britse kust. Drie opvarenden werden drie uur later opgepikt door cruiseschip The Pacific Princess. "Uit hun verklaringen bleek dat ze in totaal met vijf aan boord waren", stelt Gyssens. De drie opvarenden dobberden rond in een reddingsvlot.

"De Britse reddingsdiensten zochten de hele nacht tevergeefs. Deze morgen werden de reddingsacties opnieuw opgestart. Men is ook nog volop op zoek naar de gezonken vissersboot. Wij worden constant op de hoogte gehouden door onze Britse collega's. De oorzaak van het incident wordt nog volop onderzocht."

Twitter bericht wordt geladen...