Deze taarten zijn alleen
om naar te kijken
Haar fantastisch gedecoreerde taarten zijn een hit op Instagram. Maar ze namaken of bestellen, dat zit er niet in. De Amerikaanse Lauren Ko heeft geen taartenwinkel: haar fans kunnen er alleen naar kijken.
Lauren Ko begon een jaar geleden met het creëren van fantastisch ogende taarten en met het plaatsen van foto's ervan op Instagram (@lokokitchen). Met succes: ze heeft meer dan 200.000 volgers en recentelijk heeft ze haar baan eraan gegeven om op te treden en workshops te geven. Ze verkoopt haar creaties niet. Niet dat ze niet eetbaar zijn, maar Ko maakt nu eenmaal geen grote hoeveelheden. Ze maakte ze om ze te kunnen fotograferen. En daarna: dan gaan ze naar de buren, naar vrienden of naar familie. Want Ko is geen zoetekauw.
Of ze lekker zijn, is overigens van ondergeschikt belang. Het gaat om het beeld. De aantrekkingskracht van de taarten zit in de prachtige geometrische patronen, de kleuren en de structuren. Voor haar ontwerpen laat Ko zich graag inspireren door alledaagse voorwerpen en patronen die ze tegenkomt.
Daarnaast plaatst de Amerikaanse geinige teksten bij haar foto's. Haar eerste instafoto was een perzik: Life's a peach and then you pie. En bij een taart met blauwe bessen: Too bluetylicious for ya babe. Of een waarschuwing in de vorm van een grapje: Not for the faint of tart.
Elke taart kost tussen de 2 en 6 uur om te maken. Dat is een van de redenen waarom ze niet te koop zijn. Ko wil geen paar honderd dollar moeten vragen voor taarten omdat het zoveel tijd kost om ze te maken. Hoe ze dat doet, legt ze uit in workshops die ze geeft, nu ze haar baan heeft opgezegd. ,,Ik denk dat er een zweem van mysterie om mijn ontwerpen hangt'', zegt Ko in The Seattle Times. ,,Mensen denken: ik snap het niet, ik heb geen idee waar je bent begonnen of hoe je dat in elkaar zet. Ze zijn nogal verbaasd als ze zien hoe eenvoudig het is.''
Dat zij en haar vriend ze zelf niet opeten, is een van de grote aspecten van ironie in haar leven, zegt ze tegen The Seattle Times. ,,Meestal, als het een zoete variant is, denken wij: uit het huis ermee. Als ik op de een of andere manier beland was in het pizza maken, dan zouden we wel in de problemen zijn gekomen.''
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Katerproof: pasta op een stokje, cloud bread en 4 andere TikTokrecepten die je in een wip op tafel zet
-
PREMIUM
Feestmaal on a budget? Topchefs Sergio Herman, Yotam Ottolenghi en Seppe Nobels delen 6 betaalbare toprecepten
-
In de ranglijst van beste voedingsstijlen voor 2022 scoort dit alwéér het hoogst
Zoals elk jaar brengt het U.S. News & World Report met de hulp van voedingsexperts een ranking van de beste voedingsstijl van het moment uit. Denk daarbij niet meteen aan gewichtsverlies – al geeft het panel elk dieet daarvoor ook een score op vijf. Ook eetpatronen die meer gebonden zijn aan een levensstijl, zoals vegetarisch of Aziatisch, verschijnen in de lijst. De winnaar? Die zagen we van mijlenver aankomen. -
-
Lidl
Verover het hart van je geliefde met deze Italiaanse gehaktballetjes
-
Jobat
Ontslag gekregen of genomen: op welke werkloosheidsuitkering kan je dan rekenen?
Er komen heel wat formaliteiten bij kijken als je werkgever je ‘laat gaan’. Eén van de belangrijkste, waarvoor je ook zelf de nodige stappen dient te ondernemen, is de werkloosheidsuitkering. Terwijl je zoekt naar een nieuwe job – intensief én tijdrovend – zorgt deze vergoeding ervoor dat je niet zonder een inkomen komt te zitten. Maar wanneer heb je er recht op als bediende, en hoeveel bedraagt die uitkering? Jobat.be zoekt het uit. -
Feest in een glas! Speciaal voor NINA creëert barman Philip 3 verfijnde (en simpele!) cocktails om het eindejaar te vieren
Niks mis hoor, met schuimwijn. Maar af en toe mag het wat specialer zijn. Serveer je gasten met oudjaar eens een lekkere cocktail, bijvoorbeeld. Geen idee hoe eraan te beginnen? Ervaren cocktailbarman Philip De Bruijn geeft drie recepten. Ze zijn poepsimpel, lekker als aperitief en ideaal om mee te proosten als de klok middernacht slaat. Santé! -
Lidl
Wrap it up! Lekker makkelijk: fajita's met gewokte savooi en rundsreepjes
-
Lidl
Lunchtip: kleurrijke groentenbowl met vegan nuggets
-
Neem nu deel aan de Gouden Giro en maak kans op de hoofdprijs van 5.000 euro dankzij HLN
Volgende week zaterdag gaat in Turijn de Ronde van Italië van start. In de eerste grote ronde van het seizoen strijden de renners om de felbegeerde roze trui. Met de Gouden Giro kan jij bewijzen dat je de strafste ploegleider bent en prachtige (geld)prijzen winnen dankzij HLN. Deelnemen is dus de boodschap! -
Spaargids.be
Hoeveel geld mag er op jouw spaarrekening staan vooraleer de fiscus passeert?
Op een eerste schijf van 1.020 euro spaarrente per belastingplichtige betaal je geen roerende voorheffing. Wat betekent dat concreet? Hoe zit het dan met een gezamenlijke rekening? En wat doe je best met de rest van je centen? Spaargids.be biedt antwoorden. -
PREMIUM
Deze 3 ovenschotels uit het nieuwe boek van Wim Ballieu zijn een portie pure nostalgie. “Ik heb een grote liefde voor gehakt en patatten”
1 reactie
Resterende karakters 500
Log in en reageerLieven De Bruyn