BELGA
Volledig scherm
© BELGA

Geen kruid gewassen tegen Vettel op Spa-Francorchamps, geteisterde Vandoorne finisht voor eigen volk laatste

Formule 1Sebastian Vettel (Ferrari) heeft de Grote Prijs van België gewonnen. De Duitser ging in de eerste ronde meteen voorbij WK-leider Lewis Hamilton (Mercedes) en gaf die koppositie niet meer af. Stoffel Vandoorne (McLaren) reed voor eigen volk een anonieme race en moest zich tevreden stellen met de vijftiende en tevens laatste stek. Spa-Francorchamps werd na enkele honderden meters trouwens opgeschrikt door een stevige crash: Fernando Alonso werd na een stevige smak in de lucht gekatapulteerd maar kwam met de schrik vrij.

26 reacties

  • Johan Proesmans

    6 jaar geleden
    Proficiat aan Vandoorne. Vrijdag remprobleem, zaterdag rem en hydro probleem en telkens 5 sec trager. Alonso kon ook niet beter.
  • Marko Decandt

    6 jaar geleden
    En wat zeggen we dan Vettel? Dank u wedstrijdleiding om te wachten met de safety car tot ik eerst Hamilton voorbij was op het einde van het rechte stuk. Had het al vroeger SC geweest had Vettel volgens mij nooit gewonnen. Hamilton en Vettel reden dezelfde tijden.
  • Henkie Janssen

    6 jaar geleden
    @Ricardo Paulssen Hulkenberg is geen Ollander! Al weten de meeste nog niet dat hij ongeveer in Nederland is opgegroeid en vloeiend Nederlands spreekt.
  • Ricardo Paulssen

    6 jaar geleden
    Grappig! Max maakt een foutje in een race aan het begin van het seizoen en half België staat op zn kop en noemt hem levensgevaarlijk, Nu maakt Hulkenberg een foutje waarbij de gevolgen veel groter zouden kunnen zijn en is er geen enkele reactie te zien!
  • Jan Lanclus

    6 jaar geleden
    @Manfred: en hoeveel Belgen dan van de rest 100,000 ?