BELGA
Volledig scherm
PREMIUM
© BELGA

Vaccinoloog na uitbraak mazelen: "Kijk nú je vaccinaties na"

“Kijk nú je vaccinaties na. Ons land doet het goed, maar we mogen niet op onze lauweren rusten.” Nu de Wereldgezondheidsorganisatie aan de alarmbel trekt over de massale uitbraak van de mazelen, roept ook expert Pierre Van Damme (Universiteit Antwerpen) op om vaccinaties serieus te nemen. “Ouders hebben nood aan betere informatie. Zodat ze de onzin op sommige sites niet meer moeten geloven.”

6 reacties

  • lies delaey

    6 jaar geleden
    En het kost nog eens veel ook
  • Anoniem

    6 jaar geleden
    haal nog wat meer vreemd gespuis binnen de ziektes zoals aids en andere zullen snel weer welig tieren,de poenpakkers lachen alweer in hun vuistje,laat maar komen of hoe zei men dat toenertijd
  • Lia Schuijt

    6 jaar geleden
    In Nederland was bof mazelen rode hond naast difterie kinkhoest en tetanus verplicht hier dus niet? En al die transmigranten zijn die ook geënt?
  • Christina Peeters

    6 jaar geleden
    Dat is zoals TBC, dat was ook uitgeroeid hier. Vroeger werden de kinderen elk jaar gecheckt tijdens het jaarlijks medisch onderzoek. Ondertussen is TBC terug in opkomst in België, vooral in de steden. Hoe zou dat nu komen ?
  • Patrick Weyers

    6 jaar geleden
    Durven ze ook te zeggen wat de oorzaak is van deze uitbraak? Vermoedelijk niet want dat zou niet deontologisch zijn zeker.