Leden van de socialistische vakbonden FGTB-CGSP/ ABVV-ACOD tijdens de staking in oktober 2017.
Volledig scherm
Leden van de socialistische vakbonden FGTB-CGSP/ ABVV-ACOD tijdens de staking in oktober 2017. © BELGA

ABVV wil algemene staking op 2 oktober

De voorzitter van de socialistische vakbond ABVV, Robert Vertenueil, zal vanochtend op het federale secretariaat pleiten voor een nationale staking. Dat meldt Le Soir vandaag en het nieuws staat ook in De Standaard. De arbeidsdeal, de zware beroepen en de pensioenhervorming zijn de voornaamste redenen om in actie te komen, legt hij uit.

143 reacties

  • vanaeken jokke

    6 jaar geleden
    Er had beter gestaan wij staker hebben een dag meer verlof.Wat door de stad lopen leugen rond strooien pinten drinken en nog wat zakgeld er bovenop.De tijd van Daens is al wat jaren voorbij maar vakbond ABVV zij zitten vast in die tijd.
  • Willy Masson

    6 jaar geleden
    Vreemd dat de sossen altijd moeten verwijzen naar een geestelijke ,Daems, om hun zaak te verdedigen. Dat we intussen een eeuw verder zijn ontgaat hun blijkbaar. We kunnen evengoed op de Fransen blijven mekkeren voor Napoleon.
  • peter colson

    6 jaar geleden
    Waar jij over spreekt, isolde, is de ECHTE vakbond van 100 jaar geleden. En daar staan de huidige vakbonden lichtjaren van af. Met een 19de eeuwse instelling gaat ge het in de 21ste eeuw niet maken. Kijk maar eens naar de kerk die nog altijd volgens de bijbel van 2000 jaar geleden leeft. De kerken staan nu allemaal leeg.
  • Yvan Lissens

    6 jaar geleden
    isolde van den borre, vergelijk de hedendaagse vakbonden niet met de vakbonden van vroeger. Destijds is er inderdaad veel bereikt door de vakbonden, maar de dag van vandaag zijn ze enkel goed in politieke stakingen, plantrekken en zo weinig mogelijk werken. Een schril contrast met vroeger.
  • Michel Roman

    6 jaar geleden
    Isolde van den borre @ niemand kan het beter verwoorden ! Deze tekst vat in weinig woorden samen van wat de werkende klasse wordt aangedaan.