Direct naar artikelinhoud
Verkeer

Zware ochtendspits: meer dan een uur aanschuiven op E40 in Bertem

Zware ochtendspits: meer dan een uur aanschuiven op E40 in Bertem
Beeld Vertommen

De werkzaamheden op de E40 ter hoogte van de aansluiting van de E314 en de E40 in Heverlee en Bertem hebben vanochtend ernstige verkeershinder veroorzaakt. Op de E314 was het meer dan 30 minuten aanschuiven en op de E40 vanuit Luik meer dan een uur. Het Vlaams Verkeerscentrum raadt aan de E40 en E314 richting Brussel te vermijden indien mogelijk.

Sinds afgelopen vrijdag worden er herstellingswerken uitgevoerd op de E40 Luik-Brussel ter hoogte van het knooppunt met de E314 in Heverlee. Richting Brussel zijn tussen het knooppunt Heverlee en Bertem twee rijstroken afgesloten. De E40 vanuit Luik en de E314 vanuit Lummen beschikken elk maar over één rijstrook.

De werkzaamheden hebben vandaag voor de nodige hinder gezorgd, met name op de E40 vanuit Luik. Daar was het op een bepaald moment meer dan een uur aanschuiven. Op de E314 verloren weggebruikers meer dan een half uur. De werken zorgden ook voor langere files op de onderliggende gewestwegen in de omgeving van Leuven.

"Vermijd de omgeving zo veel mogelijk"

Bij het Agentschap Wegen en Verkeer riepen ze eerder al op om de buurt zo veel mogelijk te vermijden tot 3 september. "Het gaat om twee van de drukste verkeersaders van het land en we gaan van twee naar een rijstrook. Ook op gewestwegen wordt het druk dus we vragen echt om deze streek te vermijden", aldus Anton De Coster van Wegen en Verkeer.

De werken in de richting van Brussel duren nog tot maandag 3 september. In de richting van Luik werden op de E40 dezelfde werken uitgevoerd van 24 tot met 27 augustus over een korte afstand ter hoogte van de afrit 22. 

Twitter bericht wordt geladen...