Spaanse politie verspreidt beelden van arrestatie Jos Brech

De Spaanse politie heeft zonet beelden verspreid van de arrestatie van de 55-jarige Jos Brech, de verdachte van de moord op de Nederlandse jongen Nicky Verstappen. “Zo hebben we in Barcelona een van de meest gezochte mannen uit Nederland gearresteerd”, tweet de politie. “Hij werd gevonden op een berg in de buurt van Castellterçol.”

lmas

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

De 55-jarige verdachte van betrokkenheid bij de dood van Nicky Verstappen is aangehouden toen hij naar buiten ging om brandhout te kappen. Jos Brech bevond zich in een verlaten huis op een heuvel in de buurt van Castellterçol. Dat meldt de Spaanse politie maandag.

De opsporingsdiensten vermoeden dat Brech sinds zijn verdwijning in februari door Europa heeft gereisd en verbleef in verlaten woningen. Hij heeft mogelijk gewerkt in ruil voor voedsel.

Onder de eigendommen van Brech trof de Spaanse politie veel gereedschap waarmee hij in de wildernis kon overleven, zoals visgerei, een boek over eetbare planten, gedroogd voedsel, laarzen en bergkleding en allerlei soorten batterijen.

Lees ook. Jos Brech maandag voorgeleid voor rechtbank in Barcelona: tipgever had al eerder contact met hem

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer