Karl Vanlouwe, Vlaams parlementslid voor N-VA, is kwaad op bpost omdat die Brussel als Franstalige stad zou beschouwen.
Volledig scherm
Karl Vanlouwe, Vlaams parlementslid voor N-VA, is kwaad op bpost omdat die Brussel als Franstalige stad zou beschouwen. © BELGA

N-VA kwaad op bpost: "Ze beschouwen Brussel als een Franstalige stad"

Volgens Karl Vanlouwe, Vlaams parlementslid voor N-VA, beschouwt Bpost in zijn communicatie alle Brusselaars als Franstalig. "Onaanvaardbaar", zo zegt Vanlouwe die daarover klacht heeft ingediend bij de Vaste Commissie voor Taaltoezicht. Bpost liet vandaag weten het algoritme aan te passen om de communicatie met Nederlandstaligen in Brussel te verbeteren. 

66 reacties

  • Zulma Terrana

    6 jaar geleden
    Amaai ze beginnen weer aan de belangrijke problemen te sleutelen .
  • Christian Mertens

    6 jaar geleden
    BDW, je verschiet daar toch niet van ? > Brussel is Frans, ga maar eens in de Nieuwstraat winkelen en vraag een inlichting in het Nederlands en je weet genoeg. Bpost past zich aan !
  • Gino Denil

    6 jaar geleden
    Als 85% van de inwoners Frans spreekt is het een Franstalige stad. En het waren partijen als het VB en de N-VA die eigenlijk af willen van tweetaligheid.
  • Christine Laevers

    6 jaar geleden
    Bel nr de hoofdzetel van de Socialistische Mutualiteiten in Brussel. Toets 2 voor het Nederlands maar dan moeten ze van mij iemand gaan halen die deftig Nederlands spreekt. Die moet dan van een andere dienst komen. Ik had eens iemand aan de lijn die alleen maar 'ja, ja, ja' zei. Ik heb al klacht ingediend na vijf jaar en een contactpersoon gevraagd. Noppens.
  • Emi Hergersberg

    6 jaar geleden
    Och dat doet de post ook met het Oostkanton. Ze sturen Franse mededelingen naar de Duitssprekenden :-)