De valse website.
Volledig scherm
De valse website. © RV

Opgelet, deze valse website viseert HLN-lezers en plundert je bankrekening: zo trap je er niet in

Een online phishingscam heeft het op lezers van HLN.be gemunt. De valse website lijkt als twee druppels water op HLN.be, maar probeert de betaalgegevens van internetgebruikers te ontfutselen. Op de website wordt beweerd dat bezoekers voor één euro een Samsung S9 kunnen bestellen. Indien lezers hun gegevens delen, krijgen ze echter een duur abonnement op de online entertainmentdienst van 'Chattertune.com' aangesmeerd. 

36 reacties

  • Mario Adams

    2 jaar geleden
    Hoe mensen zo naïef kunnen zijn begrijp ik niet. Een béétje gezond verstand is genoeg. Klik nooit op een url, of het nu van Telenet, Proximus, of eender wat lijkt te komen, maar ga zelf naar de website en zoek daar naar de link om een prijs te winnen. ALS er iets te winnen is, zal dat duidelijk op de site staan.Klik nooit op 'bevestigingen' (tenzij zelf gevraagd) of 'betalingsverzoeken' in e-mails. En 'extra verzendkosten' voor een pakket dat onderweg is?! Dat is echt overduidelijk een scam...
  • Christiane Van der Stee

    4 jaar geleden
    Ik heb vandaag ook zo'n mail ontvangen van bpost om nog €2,95 bij te betalen voor de verzendingskosten om een pakje dat ik besteld had te kunnen ontvangen. Heb dat ook betaald en heb nu blijkbaar ook zo'n abonnement aan mijn been. Vandaar ook eveneens mijn dringende vraag hoe ik dit kan annuleren?
  • August Verbruggen

    4 jaar geleden
    Ik kreeg vandaag een mail van bpost dat ik nog 4,95€ moest betalen van een pakje dat onderweg is ,daar ik momenteel 2 pakjes onderweg heb ,heb ik betaald en heb nu zo'n abbonement aan mijn been van "curiousmorty" ,wat moet ik nu doen om dit te stoppen ??
  • André De Leener

    6 jaar geleden
    Bedankt voor de raadgevingen, doch wat moet er gedaan worden als men toch in de val gelopen is?
  • Peter Nols

    6 jaar geleden
    Ik zie hier nergens een verschil met de aanbiedingen van Telenet of Proximus.