© BELGA

Chauffeur die dodelijk ongeval veroorzaakte opnieuw betrapt op dronken rijden

De lokale politie van de zone Mechelen-Willebroek heeft tijdens het voorbije weekend, toen het festival Maanrock plaatsvond in Mechelen, 26 bestuurders betrapt op alcoholgebruik.

Drie personen waren onder de invloed van drugs, één persoon had zowel gedronken als drugs genomen. In totaal werden 940 ademtests afgenomen.

Een bestuurder die te veel gedronken had, bleek geen onbekende voor de politie. De man had 2,1 gram promille alcohol in zijn bloed, terwijl hij in het verleden al eens - eveneens onder invloed van alcohol - een verkeersongeval veroorzaakte waarbij twee dodelijke slachtoffers vielen.

De bestuurder die zowel alcohol- als druggebruik vertoonde, was niet aan zijn proefstuk toe en heeft bovendien slechts een rijbewijs van beperkte duur waarmee hij tijdens het weekend niet ‘s nachts mag rijden. Hij had bovendien geen verplicht L-teken aan zijn wagen bevestigd en had een passagier bij die veroordeeld was tot een verval van het recht tot sturen.

In totaal nam de politie negen rijbewijzen in beslag voor vijftien uur en acht voor zes uur. Dertien bestuurders leverden hun rijbewijs in voor een periode van drie uur. De politie trof ook een geseind persoon aan en een man die een verboden wapen bij zich had.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER