BELGA
Volledig scherm
© BELGA

De Wever: "Francken moet geen excuses aanbieden aan holebigemeenschap"

"Ik denk niet dat je je moet verontschuldigen omdat je opinies hebt", zegt N-VA-partijvoorzitter Bart De Wever over de commentaren die zijn partijgenoot en staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken gisteren maakte op Facebook. Diens (intussen verwijderd) bericht over mannenlingerie viel slecht bij de holebigemeenschap.

243 reacties

  • Dirk Loockx

    6 jaar geleden
    Als een man lingerie wenst te dragen dan is dat zijn goed recht. En ik ben akkoord dat iedereen daar zijn mening mag over uiten. Maar als een vooraanstaand politieker dit doet, is het ofwel gigantisch dom ofwel zit er meer achter. En als ik alle reacties zo is overloop dan denk ik dat er meer achter zit want Francken lijkt mij in zijn opzet geslaagd. Namelijk het populistisch opruien van zijn conservatief rechtse achterban.
  • roger Rymen

    6 jaar geleden
    Als Francken zich moet excuseren voor zijn meningsuiting dan zou ik dat ook moeten doen. En ik denk wat we met velen zijn. Vrije meningsuiting wordt door links duidelijk niet meer toegestaan.
  • emiel Clarijs

    6 jaar geleden
    Vrije meningsuiting telt dus enkel voor francken en de wever, als ecolo met een standpunt komt word het gerecht er bij gehaald, dat stinkt hier meer en meer naar een keizerlijke dictatuur.
  • Jan Van de Velde

    6 jaar geleden
    De volgende zwarte zondag komt er aan.
  • Anoniem

    6 jaar geleden
    Dewever heeft gelijk, als je sexy lingerie voor mannen promoot moet je maar de reactie kunnen verdragen, een politicus is ook maar een mens. We moeten tegenwoordig alles normaal vinden.