De Oostenrijkse economieminister Margarete Schramboeck.
Volledig scherm
De Oostenrijkse economieminister Margarete Schramboeck. © EPA

Oostenrijk wil asielzoekers toegang tot opleidingen ontzeggen

BuitenlandDe rechtsconservatieve regering in Oostenrijk oogst massaal kritiek met haar plannen om asielzoekers de toegang tot een opleiding te ontzeggen. "Voor veel jonge asielzoekers zou dat betekenen dat ze vaak jarenlang gewoon moeten rondhangen, in plaats van iets zinvols te doen in Oostenrijk en daarbij iets te leren", klaagde een woordvoerster van de VN-vluchtelingenorganisatie UNHCR. 

18 reacties

  • adam naaktgeboren

    5 jaar geleden
    Asielzoekers in de verpleegkunde. Zeer goede oplossing als je de taal niet spreekt. Ik denk dat het Oostenrijkse volk zich op het gemak gaat voelen als je zo iemand aan je bed krijgt. Waarom niet in het thuisland aan wederopbouw beginnen en mensen verzorgen in oorlogsgebied i.p.v. het vaderland in de steek laten en vechten voor hun land.
  • DIRK VAN DESSEL

    6 jaar geleden
    Wat een verademing, politici die de gedane beloften van voor de verkiezingen, WEL nakomen. Het kan dus toch !
  • Anoniem

    6 jaar geleden
    Een goed begin. Dit is de correcte piste.
  • Rudy Van Schelvergem

    6 jaar geleden
    Eindelijk een regering die het begrijpt.
  • Juliaan Van Reeth

    6 jaar geleden
    Welaan dan, laat de groenen, UNHCR en de kerken dan zelf betalen en verantwoordelijkheid nemen voor hun opleiding die, volgens mij, minstens 5 jaar gaat duren. Want ze kennen niet eens de taal, laat staan een stiel. En dat sprookje dat het allemaal "hoog opgeleiden" zijn, is al lang doorprikt! Het blijft dus dweilen met de kraan open als je die groenen laat doen.
  1. “Roken zal bijna volledig uitsterven”: zo wil het Verenigd Koninkrijk het strengste rokersland ter wereld worden
    PREMIUM
    38

    “Roken zal bijna volledig uitsterven”: zo wil het Verenigd Koninkrijk het strengste rokersland ter wereld worden

    Tegen 2056 zou slechts 1,5 procent van alle Britten nog roken. Een gevolg van de bijna strengste tabakswetgeving ter wereld, die het Britse Lagerhuis zopas heeft goedgekeurd. Wij leggen u uit wat dat plan precies inhoudt, hoeveel effect het in de praktijk zal hebben en of u als toerist nog een sigaret zal mogen opsteken in Londen. “Mocht ik minister van Volksgezondheid zijn, voerde ik dit plan in België ook in”, zegt kankerexpert Filip Lardon.
  2. TERUGLEZEN OEKRAÏNE. NAVO-landen gaan Oekraïne meer luchtafweer leveren, Nederland maakt 210 miljoen vrij

    TERUGLEZEN OEKRAÏNE. NA­VO-lan­den gaan Oekraïne meer luchtaf­weer leveren, Nederland maakt 210 miljoen vrij

    De NAVO-landen zullen Oekraïne meer luchtafweersystemen leveren. Dat heeft Jens Stoltenberg, Secretaris-generaal van de NAVO, beloofd. Ook de zeven grote westerse industrielanden (G7) hebben Oekraïne meer hulp tegen de Russische luchtaanvallen in het vooruitzicht gesteld. “We zijn vastbesloten om de luchtverdedigingscapaciteiten van Oekraïne te versterken. Zo willen we levens redden en kritieke infrastructuur beschermen”, klinkt het in een verklaring die verspreid werd na afloop van de bijeenkomst van de ministers van Buitenlandse Zaken. De Oekraïense president Volodymyr Zelensky bracht intussen een bezoek aan zijn troepen in de regio Donetsk. Volg hier alle ontwikkelingen in onze liveblog.