Direct naar artikelinhoud
Film Fest Gent

Film Fest Gent zoekt jongerenjury

Explore Zone jury van 2016.Beeld RV/Jerroen Willems

Ben je tussen 18 en 26 jaar, bezeten door cinema, en zit je niet verlegen om een mening? Dan wil je misschien wel deel uitmaken van de jongerenjury van Film Fest Gent. 

Voor zijn 45ste editie is Film Fest Gent op zoek naar een vijfkoppige jongerenjury die een oordeel moet vellen over de films uit de Explore Zone, het jongerenparcours van het festival. Samen met je medejuryleden zal je van 9 tot 19 oktober je ongezouten mening geven over de geselecteerde films en uiteindelijk een film belonen met de Explore Award. 

De winnende film krijgt een commerciële duw in de rug, in de vorm van een mediacampagne in De Morgen, Knack Focus en op Studio Brussel. Vorig jaar gaf de jongerenjury de titel aan Call Me by Your Name van Luca Guadagnino. De film over een zomerliefde tussen een zeventienjarige tiener en een oudere collega van zijn vader won daarna ook de Oscar voor Beste Scenario.

Wie zich geroepen voelt om tien dagen lang jurylid en eregast te zijn in Gent kan zich tot 2 september aanmelden op de website van Film Fest Gent. De geïnteresseerden zullen via het online platform UniversCiné een van de geselecteerde films moeten bekijken en recenseren. Een naam die u wellicht herkent en eerder zetelde in dezelfde jongerenjury: Girl-regisseur Lukas Dhont.

Inschrijven kan op filmfestival.be.