Opnieuw betogingen en opstootjes in Duitse stad Chemnitz na moord met buitenlandse verdachten

In de stad Chemnitz in het oosten van Duitsland is het vanavond opnieuw tot opstootjes gekomen tussen rechtse betogers en de politie. De politie dreigde ermee het waterkanon in te zetten tegen de meer dan duizend demonstranten als de rust niet terug zou keren. Bij de betoging raakten zes mensen gewond. Betogers van beide kanten gooiden met vuurwerk en andere voorwerpen, klinkt het. Daarbij vielen twee gewonden. Vier deelnemers aan de extreemrechtse betoging raakten gewond toen ze op weg naar huis werden aangevallen. Deelnemers spraken van een agressieve sfeer.

242 reacties

  • dirk Driessens

    6 jaar geleden
    Tja als je als overheid faalt dan neemt het volk het wel over fake news kunnen we gelukkig omzeilen door de ongefilterde video's op sociale kanalen lang leven het volk!! Enkel waarheden en die is het volk is het beu!!!
  • Gavino Kirsten Farre

    6 jaar geleden
    Aan iedereen die criminele vluchtelingen goed praat jullie moesten je schamen hebben zij ons niet genoeg verdriet aangedaan? Informeer jullie eens bij mensen die er tussen wonen, ik denk niet dat jullie zouden willen ruilen.
  • annie smith

    6 jaar geleden
    "tegen de meer dan duizend betogers". Ik hoorde nochtans in het nieuws dat het er een 6 000 waren, dat is wel veel meer dan 1000, allemaal extreem-rechts? Ik denk het niet.. De media en sommige politiekers beseffen nog altijd niet dat nieuws kleuren, feiten ontkennen de problemen alleen maar groter maken. Want de burger is niet dom en goed geïnformeerd.
  • Peter Verberckmoes

    6 jaar geleden
    fascisten zijn gevaarlijke marginalen...
  • Philippe Deckers

    6 jaar geleden
    Mag men niet meer opkomen voor meer veiligheid?