iStock
Volledig scherm
© iStock

Defensie vertoont interesse voor gevechtsrobot ondanks verbod op killerrobots

In België nam de Kamer een verbod aan op 'killerrobots', maar tegelijk toont Defensie interesse in een Europese gevechtsrobot. Dat schrijft De Morgen vandaag.

30 reacties

  • Jos Temmerman

    6 jaar geleden
    Allemaal dingen die miljoenen of miljarden kosten en hier nooit gaan gebruikt worden ,maar enkel dienen om in het buitenland de grote jan gaan uit te hangen en te verslijten.
  • Jos Temmerman

    6 jaar geleden
    Begin eerst eens met de wegen te herstellen ipv geld aan al die overbodige onnozelheden te geven ,zielige politiekers.
  • paul van gele

    6 jaar geleden
    Steven Vandeput moet die F35 ook niet kopen hoor. Neem gewoon een groot vrachtvliegtuig en neem bakstenen mee dat bespaart ook veel op de uitgeven.
  • Anoniem

    6 jaar geleden
    Onbegrijpelijk - een toestel dat manschappen spaart mag niet. Maar met zwaard en machinegeweer elkaar aan flarden schieten mag wel. Alle grootmachten werken eraan en de zon ontkennen heeft geen zin.
  • wim CLAES

    6 jaar geleden
    het aantal killer robots stijgt, dus als wij ze niet aankopen, zullen onze soldaten er zelf tegen moeten vechten. defence onderzokekt het geberuik van mules, lastwagens die opafstand worden bestuurd of autonoom volgen.deze voertuigen worden al meer dan 40jaar gebruikt door oa de italiaanse bergtroepen, doch deze zijn manueel bestuurd. veel meer kosten voor eenzelfde product.