© Facebook

Parket start onderzoek naar racistische vechtpartij in Aarschot: man duwt minderjarige op treinsporen

Op Facebook doet een video de ronde van een gewelddadig incident in het station van Aarschot. Daarin is te zien hoe enkele omstanders het aan de stok krijgen met een 15-jarige jongen, waarop een vechtpartij ontstaat die op de sporen eindigt. Het parket is intussen een onderzoek gestart.

ehu

Het incident vond afgelopen zondag plaats in het station van Aarschot. Enkele omstanders halen verbaal agressief en racistisch uit naar een 15-jarige jongen die op dat moment op de trein staat te wachten. Het slachtoffer blijft eerst kalm, maar de discussie laait verder op en uiteindelijk vallen er klappen. Een man duwt de 15-jarige jongen op de sporen, waar het gevecht verdergaat.

“Het treinverkeer is er iets voor vier even stilgelegd, toen een bestuurder opmerkte dat er zich personen op de sporen bevonden”, vertelt Thomas Baeken van Infrabel. “De politie is tussengekomen en een trein die onderweg was naar Antwerpen heeft even halt moeten houden. Wat hier gebeurde, was levensgevaarlijk en had verkeerd kunnen aflopen.”

Wat de aanleiding is van de discussie en daaropvolgende vechtpartij, is niet duidelijk. Het parket van Leuven, dat de zaak onderzoekt, geeft dinsdagnamiddag meer uitleg.

Bekijk het volledige filmpje hier.

Geschokt

© DVG

“Ik ben geschokt van deze beelden”, reageert Aarschots burgemeester André Peeters (CD&V). “Dit is echt levensgevaarlijk en onaanvaardbaar. Hier hadden mensen ernstig gewond kunnen raken of erger”, aldus Peeters die vraagt dat het gerecht dit incident “de juiste gevolgen geeft”. “Ik reken erop dat het onderzoek van het parket volledig aan het licht kan brengen wat er juist gebeurd is en wat de aanleiding was”, aldus de burgemeester.

Wat Peeters ook zorgen baart, is “de racistische ondertoon die bij dit incident naar voren lijkt te komen”. “Ik ben er trots op dat wij in Aarschot op een correcte manier met elkaar samenleven, hoe verschillend we ook zijn.”

Ook Gwendolyn Rutten, Open VLD-voorzitster en kandidaat-burgemeester in Aarschot, reageerde al op de sociale media. “Goed dat politie en parket hier onmiddellijk optreden!” klinkt het. “Voor scheld- en vechtpartijen is geen plaats in onze stad. En héél duidelijk: voor racisme is geen plaats in onze stad. Wij zijn allemáál Aarschot. Een stad waar niet je afkomst, maar je toekomst telt. Een stad waar we met respect met elkaar omgaan.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer