Mark Zuckerberg, Jeff Bezos en Warren Buffett
Volledig scherm
Mark Zuckerberg, Jeff Bezos en Warren Buffett © AFP/EPA

Zoveel verdienen de rijkste mensen ter wereld per uur

Het gemiddelde brutomaandloon van een voltijds werkende bediende bedraagt 3.510 euro, een gehuwde werknemer met twee kinderen ten laste houdt daar netto 2.237 euro aan over. Die cijfers verbleken tegenover wat de allerrijksten ter wereld verdienen. Zo verdient Amazon-baas Jeff Bezos meer in één minuut dan de meeste mensen in een heel jaar verdienen. Een overzicht.

42 reacties

  • José Gonzales

    5 jaar geleden
    Toch veel erover terwijl er zoveel armoede is. Schande
  • Fred Pauwels

    5 jaar geleden
    Geen mens is zoveel waard. Ook in de sport is dat een beetje over het hek getild, dankzij de ongebreidelde drang, en kapitaal van de arabieren. Maar het loopt eigenlijk over gans de lijn. Wat betekend dat ons systeem op hol is geslagen. Nu of men daar veel gelukkiger mee is? Blijft de vraag?
  • j hendrickx

    6 jaar geleden
    Betalen zij ook meer belastingen ? Ik ben met pensioen en doe een bijberoep en men belast mij op 60 % na betaling van mijn sociale bijdragen
  • Gino Denil

    6 jaar geleden
    Ze geven niet miljoenen mensen een job. Want ze hadden oorspronkelijk niets om weg te geven. Het zijn miljoenen mensen die hen met hun werk rijk maken. Omdat zij met een onevenredig en onrechtvaardig groot aandeel van de geproduceerde koek gaan lopen.
  • jean-paul stevens

    6 jaar geleden
    ikzelf heb daar geen probleem mee, ik ben niet rijk maar ik kom niks te kort maar vindt het wel spijtig dat de helft van de planeet honger lijd