BELGA
Volledig scherm
© BELGA

Bourgeois trekt noodhulp uit voor Rohingyakinderen en voor Ebola-uitbraak in Congo

BinnenlandVlaams minister-president Geert Bourgeois, ook bevoegd voor Buitenlands Beleid, trekt 300.000 euro noodhulp uit voor twee actuele crisissen. 150.000 euro gaat naar de Rohingyakinderen die in vluchtelingenkampen in Bangladesh zitten en 150.000 euro naar de bestrijding van de Ebola-uitbraak in Congo.

21 reacties

  • fiers deavy

    6 jaar geleden
    nog nooit in mijn leven gedopt binnekort deurwaarders aan de deur omdat ik mijn rekeningen niet meer kan betalen , waar mag ik dan aakloppen voor wat geld aub
  • Geert Landsman

    6 jaar geleden
    Waarom moeten wij dat betalen? Congo heeft zat grondstoffen om het zelf te betalen!
  • Peeters Freddy

    6 jaar geleden
    Correctie, Bourgois gooit belastingsgeld in een bodemloze put.
  • Jennifer Peeters

    6 jaar geleden
    De gewone mensen worden langs alle kanten gepluimd en moeten maar inleveren van die NVA. En dan gaan ze nog 300.000 euro uitdelen aan die Rohingyakinderen en aan Congo. We zijn al het OCMW van de wereld en nu dit nog. Ik hoop echt dat die NVA bij de volgende verkiezingen niet meer bestaat!!!!
  • michel vandenhove

    6 jaar geleden
    en hier creveren sommige oudjes met een pensioen van 700€ schandalig !!!! dat het maar snel verkiezingen zijn dat we deze paljas kunnen wippen !
  1. Stijn (43) verloor zijn vrouw in auto-ongeluk, zoon Otis (8) overleefde de crash: “Karla heeft geprobeerd haar kind te redden. Dat is… wat moeders doen”
    PREMIUM
    34

    Stijn (43) verloor zijn vrouw in au­to-ongeluk, zoon Otis (8) overleefde de crash: “Karla heeft geprobeerd haar kind te redden. Dat is… wat moeders doen”

    Een kind van acht dat bij mama in de auto crasht en zelf de hulpdiensten belt om haar proberen te redden: heldhaftiger kon Otis Kimpe niet zijn. “En al kon zijn mama niet meer gered worden, ik ben zo trots op onze zoon”, zegt papa Stijn, die vorige week afscheid nam van zijn flamboyante, immer goedlachse vrouw Karla Demyttenaere (43). Wij hadden een uitgebreid gesprek met Stijn: “Of wij ons hier doorheen zullen slaan? Ja. Omdat we haar voor altijd meedragen in ons hart.”
    Ieper
  2. Vlaams Parlement wil dat Kerk bijdraagt aan slachtofferfonds: “Psychologische hulp blijft duur”
    6

    Vlaams Parlement wil dat Kerk bijdraagt aan slachtof­fer­fonds: “Psycholo­gi­sche hulp blijft duur”

    Er moet een fonds komen dat alle slachtoffers van seksueel geweld toegang geeft tot psychologische zorg. Dat is een van de 101 aanbevelingen die de Vlaamse commissie voor de evaluatie van de aanpak van seksueel misbruik in de Kerk en in andere gezagsrelaties doet. “Het doet deugd aan mijn politieke hart om te merken dat, als het over zo’n belangrijk en gevoelig thema gaat, er goed kan worden samengewerkt over de grenzen van meerderheid en oppositie heen”, zei commissievoorzitster Hannelore Goeman (Vooruit).