thinkstock
Volledig scherm
PREMIUM
© thinkstock

Daarom zijn we depressief: 8 oorzaken (en oplossingen)

GezondheidDe Britse schrijver-journalist Johann Hari (39) zocht uit waarom hij ondanks de antidepressiva zo neerslachtig bleef. De oorzaken en oplossingen beschrijft hij in zijn boek 'Verbinding verbroken'. "We zijn dieren aan wiens behoeften niet wordt voldaan."

22 reacties

  • Melissa Almasi Devos

    6 jaar geleden
    Depressie is een ziekte. Als je teveel meemaakt op korte tijd dan wordt het teveel. Is moeilijk te aanvaarden dat je niet zoals ervoor bent dus genezing is niet gemakkelijk. Gelukkig gaat het nu beter ... na 4 jaar
  • Chris Devlaeminck

    6 jaar geleden
    Nooit zal ik een depressie zien als een ziekte. Hoe ouder een depressief iemand is, hoe minder begrip ik er voor heb. Met ouder worden verwacht ik dat een mens meer levenswijsheid, mensenkennis en zelfkennis opdoet. Die wapens zouden moeten voldoende zijn om nooit in een neerwaartse spiraal van een depressie te belanden. Door een depressie te zien als een ziekte verwacht men alles van de samenleving en niets van zichzelf.
  • Alfons Hendrickx

    6 jaar geleden
    een depressie verdwijnt niet je leer er mee leven je kan je eigen sterker maken meditatie opname pillen maar het zit in je genen
  • Maria Arens

    6 jaar geleden
    Belgie is ook een land met een TE zware energie, echt normaal als men hier last krijgt van depressie.
  • Dolph Duran

    6 jaar geleden
    Christina, een depressie zonder oorzaak! Geloof je dat nu zelf! Gebrek aan zelfkennis is je reden van je depressie.. Bestudeer een keer de wijsheid van Eckhart Tolle. Dat kan je helpen.