Het Franse havenstadje Honfleur.
Volledig scherm
Het Franse havenstadje Honfleur. © Getty

Franse en Britse vissers voeren 'zeeslag' om peperdure coquilles

Franse vissers hebben deze morgen in het Kanaal een korte 'zeeslag' gevoerd tegen hun Engelse concurrenten. De inzet van het conflict: de rijke banken met coquilles Saint-Jacques voor de Franse kust. Een schip van de Franse marine slaagde er uiteindelijk in de ruzie te sussen.

4 reacties

  • Anoniem

    6 jaar geleden
    Nog zo'n overroepen product ,men moest zelf deze vangst volledig verbieden ,drie-vierde wordt gebruikt en alleen de "noot" houd men voor consumptie, dan nog veel tamtam wat weinig smaak heeft en zwaar op de maag ligt en zeer duur verkopen
  • Didi Bellens

    6 jaar geleden
    Dat de Britten bij hun blijven. Ge ziet nu hoe echt vals de Britten zijn, we moeten blij zijn dat we er bijna van af zijn en dat ze uit de Franse wateren blijven en in hun waters blijven.
  • martin govaert

    6 jaar geleden
    Hebben de Britten geen zee genoeg ? Kwekken over Brexit maar in de Franse wateren komen vissen . Hun ware aard komt weer boven .
  • ronny cuypers

    6 jaar geleden
    Natuurlijk moeten de Britten zich aan de Franse regels houden in de Franse territoriale wateren. Waar gaat het anders naartoe. Stel je voor: op het vasteland rijden we rechts, dus laten we dat in GB ook doen. We moeten ons immers niet schikken naar plaatselijke regelgeving. Zal plezant worden.