Photo News
Volledig scherm
© Photo News

Minister Kris Peeters wil wetgevend kader voor elektrische laadpalen

Minister van Economie en Consumenten Kris Peeters heeft zijn administratie de opdracht gegeven een studie uit te voeren naar laadpalen voor elektrische voertuigen. Hij wil immers een wetgevend kader opstellen om de consument te beschermen, laat hij in een mededeling weten.

17 reacties

  • Hubert Vanmechelen

    6 jaar geleden
    - Oeps, er was nog geen wetgevend kader! Wel een beetje laat hé mr. Peeters.
  • Lydie Teblick

    6 jaar geleden
    Oei Kris Peeters gaat zich moeien met de elektrische laadpalen !! Die gaan poen kosten bij hem ! Hij tankt toch gratis !
  • Walter Dens

    6 jaar geleden
    Ben Weyts doet niet anders dan studies bestellen op onze kosten...nva-ers geven graag geld uit van een ander.gaan eten ook.in het fornuis.
  • Geert Landsman

    6 jaar geleden
    Heeft toch geen toekimst, over een paar jaar rijden we op waterstofgas.
  • Peter Van de Velde

    6 jaar geleden
    Geen comm. Volgende.
  1. WEERBERICHT. Regen voor de rest van de week: morgen geldt code geel voor heel het land

    WEERBE­RICHT. Regen voor de rest van de week: morgen geldt code geel voor heel het land

    Van het zomerse weer zal de komende dagen zo goed als niets meer te zien zijn. Donderdag is het dikwijls zwaarbewolkt met regen en felle onweersbuien. Het KMI kondigt code geel aan. In de loop van de namiddag zou het vanaf het zuiden droger moeten worden met bredere opklaringen. Tegen de avond zijn er weer felle onweersbuien mogelijk. FOD Binnenlandse zaken activeert het nummer 1722 voor wie storm- of waterschade heeft geleden. “In het pinksterweekend wordt het wat zachter, maar de kans op buien of onweders blijft bestaan”, voorspelt onze weerman David Dehenauw.
  2. Zomer 2023 was warmste ooit in 2.000 jaar: “Toont nog maar eens ernst aan van klimaatopwarming”
    PREMIUM

    Zomer 2023 was warmste ooit in 2.000 jaar: “Toont nog maar eens ernst aan van klimaatop­war­ming”

    De zomer van 2023 was de warmste ooit gemeten in de voorbije 2.000 jaar voor grote delen van het noordelijk halfrond. Dat staat in een nieuwe internationale studie die vandaag in het vakblad Nature is verschenen. Hoe warm was de zomer van 2023 precies? Op welke gegevens is het onderzoek gebaseerd? Zijn dit niet gewoon natuurlijke schommelingen? En wat betekent dit nu voor onze klimaatdoelstellingen? Klimaatwetenschapper Samuel Helsen geeft tekst en uitleg.