EPA
Volledig scherm
© EPA

VS schorten plannen over militaire manoeuvres met Zuid-Korea niet meer op

Na het gebrek aan vooruitgang bij de inspanningen om de nucleaire ontwapening van Noord-Korea, heeft de Amerikaanse regering beslist om de militaire manoeuvres met Zuid-Korea niet langer meer te bevriezen. "We hebben momenteel geen plannen om verdere oefeningen op te schorten", zei minister van Defensie Jim Mattis tijdens een persconferentie in het Pentagon. 

4 reacties

  • Michel Van Limbergen

    6 jaar geleden
    Nu Noord en Zuid Korea met elkaar in gesprek zijn over een eventuele hereniging, zou Zuid Korea de Amerikanen kunnen weigeren militair aanwezig te zijn.
  • L D

    6 jaar geleden
    Precies of ze dat ooit van plan waren. Stel je voor dat de Russen of de Chinezen oefeningen zouden houden tezamen met de Mexicanen aan de grens met de VS. En zware bommenwerpers die kernkoppen kunnen dragen rakelings langs dezelfde grens laten vliegen.
  • Dany Duivejonk

    6 jaar geleden
    Goede wil moet van twee kanten komen, beste Pieter, als enkel Noord-Korea inspanningen moet leveren terwijl Trump iedere vijf minuten van gedacht verandert dan kan ik de houding van Kim best begrijpen. De 'Oen' is niet Kim maar zijn oranjeheid, dat heeft hij al op heel veel manieren duidelijk gemaakt, voor geen haar (en veel heeft hij er niet) te betrouwen !!!
  • Micheline Gevers

    6 jaar geleden
    Trump heeft toch gezegd dat de wereld nu veel veiliger zou zijn ! Weer niet dus, weer een vergissing van het "Stabiel genie"