De laatste koning van Bulgarije Simeon II van Saksen-Coburg (links) en prins Lorenz (rechts).
Volledig scherm
De laatste koning van Bulgarije Simeon II van Saksen-Coburg (links) en prins Lorenz (rechts). © Reuters

Bulgaarse ex-koning Simeon II van Saksen-Coburg voelt zich "gepest" na verlies van kasteel

Simeon II van Saksen-Coburg, de laatste koning van Bulgarije en verwant aan de Belgische koninklijke familie reageert verbitterd op de verschillende uitspraken van Bulgaarse rechtbanken die hem dwingen om zijn eigendommen terug te geven aan de Bulgaarse staat. Het zou niet mooi zijn "hem tot een tweede balingschap te dwingen", zei hij volgens Bulgaarse media dinsdag.

11 reacties

  • Gerard Braeckmans

    6 jaar geleden
    'Pesten' is weer zo een word dat voor alles en nog wat gebruikt wordt.
  • Hubert Wouters

    6 jaar geleden
    Aan de reacties hieronder te zien blijken ze allemaal communisten te zijn, vooral als het op het koningshuis aankomt. Maar ze zijn wel allemaal extreemrechts en/of racist wanneer het op vluchtelingen en migranten aankomt. Men moet eens gaan kiezen welke van de twee men is, niet!
  • Vincent De Wolf

    6 jaar geleden
    Snel de safe zone voor afgezette monarchen opzoeken Simeon. Jou gevoelens moeten evengoed beschermd worden net zoals de andere label-dragers.
  • patrick decoo

    6 jaar geleden
    Hopelijk krijgt de bevolking ook hier de rijkdom eens terug wat uit de zakken van de gewone mens geklopt is Laat hen werken voor hun geld
  • Danny Govaerts

    6 jaar geleden
    Het wordt tijd dat er hier ook een groep op staat die er voor zorgen dat die inwijkelingen hier ook hun boeltje moeten pakken. Ze hebben lang genoeg op de Belgen hun rug geteerd met goed keuring van die verse elkaar opvolgende regeringen. Een grote fout die ooit in de geschiedenis is gemaakt.... Een verarmde Duitse familie hier koning maken om de duitsekeizer van destijds ten gunsten te zijn .