Leroy Abraham.
Volledig scherm
Leroy Abraham. © Photo News

Leroy (15) na racistische aanval in station van Aarschot: “Ik was bang om te sterven op die sporen”

Binnenland"Ik had me voorgenomen om niet fysiek te reageren, maar het werd te gevaarlijk", vertelt Leroy Abraham (15) twee dagen nadat hij op het perron in Aarschot aangevallen werd. Eerst beledigden Jonas V. (35) en twee vrouwen hem, daarna duwden ze de jongen op de sporen. "Ik snap niet wat hen bezield heeft. Alsof ik er iets aan kan doen dat ik een andere kleur heb."

345 reacties

  • dirk Driessens

    6 jaar geleden
    Als ik jouw zie krijg ik ook bang!
  • Tarik Akan

    6 jaar geleden
    @Jessica Vierendeels: iemand uit noodzakelijke zelfverdediging meermaals op het hoofd slaan doet jou iets, maar een 15-jarige die door 3 volwassenen wordt aangevallen en op de treinsporen gezwierd omdat het blond haar en blauwe ogen heeft, blijkbaar dan ook niets. Voor hetzelfde lag die jongen in stukken onder de trein nu. Bovendien slaat die jongen meermaals, omdat de zatlap hem vasthoudt op de sporen en niet wil lossen.
  • Anoniem

    6 jaar geleden
    Laila Lazzara, vindt u dat Leroy correct gehandeld heeft, als iedereen moet gaan kloppen op mensen die schunnige praat roepen dan is België een slagveld. Hij heeft gehandeld als een vijftienjarige hetgeen normaal is en als hij ouder is zal hij denken had ik maar gewoon doorgestapt en die zatlappen genegeerd. Ik denk dat iedereen moet leren om geen geweld te gebruiken, wat gaat Leroy de volgende keer doen als hij in die situatie zit, een mes gebruiken of schieten na al die lovende reacties.
  • Tisomzeep

    6 jaar geleden
    Er zijn andere feiten opgedoken zus trok aan de haren andere vrouw en de 3 zatte vroeger het uur vd de trein hij riep ga weg ik heb smetvrees en toen is alles begonnen dus hij is de oorzaak
  • Dalvin Seraus

    6 jaar geleden
    Beste Jessica Vierendeels zo te zien je hebt geen ervaring in het leven kom een keer naar Dominicaanse republiek op vakantie en je zult zien hoe we zijn in het land met die keur ik het geweld niet goed maar zo draad je leven in gevaar is moet je je zelf reden denkt je niet.