Biljetten van de Turkse lira.
Volledig scherm
Biljetten van de Turkse lira. © ANP XTRA

Moody's slaat alarm over bankensector Turkije, Europese bedrijven mogelijk de dupe

De grote kredietbeoordelaar Moody's is flink negatiever geworden over de situatie van banken en financiële firma's in Turkije. In een klap heeft het ratingbureau zijn kredietbeoordelingen van twintig bedrijven verlaagd. Voor sommige banken zijn de scores zelfs met twee stappen naar beneden bijgesteld.

16 reacties

  • etienne bies

    6 jaar geleden
    Vincent De Wolf, volledig met u eens behalve het feit van banken failliet laten gaan. Gewoon de topbankiers en kaders ontslaan wegens zware fout.
  • Jean West

    6 jaar geleden
    Sabine Bobine Steckmasien Wat kregen ze al te verwerken dat niet in gang gezet is door Erdogan?
  • Daisy Vanreet

    6 jaar geleden
    Griekenland 2.0? Dan maar wachten om te weten welke banken nu weer moeten gered worden met ons belastinggeld. Winsten zijn voor de aandeelhouders, verliezen worden door de gemeenschap gedragen: fijn systeem, zo wil ik ook gokken.
  • Vincent De Wolf

    6 jaar geleden
    Niet te geloven dat er nog reacties hieronder zijn terug te vinden die proberen de schuld bij de US te leggen ipv. het economisch beleid van de Turkse president. Alle economische indicatoren van de laatste 3 jaar + gezond verstand voorspelden dit scenario. Het zou trouwens nog ongelooflijker zijn als veel EU banken hieraan blootstaan. In dat geval gewoon failliet laten gaan wegens incompetentie!
  • Paul van de velde

    6 jaar geleden
    Eerste Europese bank die valt is in Italië.