Archiefbeeld.
Volledig scherm
Archiefbeeld. © AFP

"Een op vijf Syrische vluchtelingen geweigerd in Nederland om sympathieën"

Ongeveer een vijfde van de Syrische vluchtelingen die worden voorgedragen voor asiel in Nederland via de zogenoemde Turkije-deal, valt af wegens extremistische sympathieën of omdat hun denkbeelden niet stroken met Nederlandse waarden, zoals de gelijkheid tussen man en vrouw. Dat zegt Paul van Musscher, landelijk portefeuillehouder vreemdelingenzaken en migratiecriminaliteit bij de politie, in De Volkskrant.

82 reacties

  • Gerry Cle

    6 jaar geleden
    Waarom kan 'Theo Tweet' niet in België wat in Nederland kan? Leg asielzoekers uit wat onze normen en wetten zijn en vraag of ze zich daaraan zullen houden. Zo ja, start de asielprocedure en indien niet, terug naar thuisland.
  • Luc Van Hauwermeiren

    6 jaar geleden
    Stuur ze maar naar hier ,wij passen ons wel aan!(al dan niet gedwongen)
  • vandekempen bart

    6 jaar geleden
    artikel is onvolledig, want dit geldt enkel en alleen voor de immigranten die vanuit het buitenland een aanvraag indienen. een zgn. vluchteling die al in europa is, kan geen asiel geweigerd worden vanwege zijn extremistische of onverdraagzame overtuigingen, spijtig genoeg. onze wetgeving is dus veel te verdraagzaam voor de onverdraagzamen.
  • Mark Wijgers

    6 jaar geleden
    Zou onze minister van Loze Beloftes , alias Geens, dit gelezen hebben ? Hij zal er dan waarschijnlijk eens over overleggen, zoals gebruikelijk bij CD&V, nietwaar Mr Peeters ...
  • Rudolf Valentino

    6 jaar geleden
    Kom naar België: onze politici zijn zo laks dat ze er niets aan willen en zullen doen.