Michel Barnier (rechts) en Dominic Raab (links).
Volledig scherm
Michel Barnier (rechts) en Dominic Raab (links). © AFP

"Oktober als deadline brexitdeal onhaalbaar"

Groot-Brittannië en de Europese Unie verklaren in het openbaar dat ze een brexitdeal willen sluiten in de komende zeven weken. Achter de schermen geven hoge medewerkers aan beide kanten echter toe dat dit zeer onwaarschijnlijk is. Ze mikken nu op een akkoord over de scheiding in het midden van november, zeggen anonieme bronnen.

17 reacties

  • Georges Vande Velde

    6 jaar geleden
    Schaf gans dat Europees wangedrocht af, want Europa is oorzaak van alle ellende en kost de burger jaarlijks miljarden. Geef ons België terug en laat al die Europese graaiers inclusief hun duizende medewerkers werk gaan zoeken en zoals iedere normale burger belastingen betalen. Alle problemen opgelost, geen begrotingstekorten meer enz ....
  • Frans Peeters

    6 jaar geleden
    Geen deal en de 40 milj zal aan de EU niet betaald worden
  • Marc Camp

    6 jaar geleden
    Britten willen gewoon dat alles hetzelfde blijft voor hen en dat alles voor ons veranderd. Dus wij mpoeten ons aanpassen aan de britten. Tijd om hen eruit te gooien en geloof mij, een slimme zaakvoerder heeft al lang alternatieve afzetmarkten.
  • stefan crama

    6 jaar geleden
    Een ramp voor de EU maar vooral de Britten zullen het voelen.
  • emiel wouters

    6 jaar geleden
    Er zal van deze deal nooit iets in huis komen. Europa laat zich door iedereen in het zak zetten en zal hierdoor het kind van de rekening worden. indien zij niet sterker gaan reageren zal zelf de derde wereldlanden ons op intelligent gebied voorbij steken. Als zij dan nog hun eigen grondstoffen in eigen beheer nemen is het met het vierde wereldland EUROPA over and out. Ongeloofwaardige partner.