© Photo News

© Photo News

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

VTM neemt uitzendrechten Rode Duivels over van VRT

Vanaf september 2018 zullen alle interlands van de Rode Duivels te zien zijn op VTM. De zender kocht de uitzendrechten voor de kwalificatiewedstrijden van onze nationale ploeg voor het EK 2020 en het WK 2022.

De openbare omroep VRT grijpt naast de uitzendrechten voor de Rode Duivels: vanaf 2018 zijn de matchen van ons nationaal elftal te zien op VTM. De Europese voetbalbond UEFA gaat in zee met MEDIALAAN, het bedrijf achter VTM. In totaal gaat het om 40 wedstrijden van de Rode Duivels: de kwalificaties voor het EK 2020 en het WK 2022, en alle vriendschappelijke wedstrijden.

“Ik ben ongelooflijk blij dat na meer dan 10 jaar de Rode Duivels vanaf 2018 opnieuw naar VTM terugkeren. Voetbal is voor VTM NIEUWS enorm belangrijk", zegt algemeen hoofdredacteur Kris Hoflack. "Met het verwerven van deze rechten hopen we onze kijkers nog meer en beter te verwennen met voetbal van het allerhoogste niveau.”

“We zijn zeer tevreden dat we het succes van de Rode Duivels mogen toevoegen aan ons programma-aanbod", vindt ook programmadirecteur Ricus Jansegers. "Voetbal is bij uitstek live beleving en verbindende televisie en past in dat opzicht volledig bij VTM.”

Nieuwigheid

VTM pakt ook uit met een nieuwigheid: de ‘UEFA Nations League’. In dit gloednieuwe landentoernooi nemen naast België nog 54 landen mee. De competitie gaat grotendeels door tijdens de oneven jaren, wanneer er geen EK of WK is.

MEER OVER DE RODE DUIVELS