REUTERS
Volledig scherm
© REUTERS

"Gesjoemel met verbruikscijfers kostte Europese bestuurders 150 miljard euro sinds 2000"

Europese autobestuurders hebben de afgelopen 18 jaar maar liefst 149,1 miljard euro te veel betaald aan brandstof. Dat zegt het onderzoeksbureau Transport & Environment dat per land berekende hoeveel benzine en diesel er echt verbruikt zou zijn als de verbruikscijfers die constructeurs de consument voorschotelen, realistisch geweest zouden zijn. Voor België gaat het om 6,5 miljard euro.

71 reacties

  • Jan Peeters

    6 jaar geleden
    Ik denk dat ze in Zweden gras eten, 10 miljoen inwoners geven per jaar 23 miljoen aan voedsel of 2 euro en 30 cent per persoon per jaar, wie sjoemelt hier met cijfers ?
  • Zachy Heeren

    6 jaar geleden
    Alleen de staat heeft er aan verdient, die liggen er niet wakker van.
  • Dirk Vangossum

    6 jaar geleden
    Elke goede chauffeur weet perfect hoeveel zijn auto verbruikt bij zijn rijstijl . Het aangegeven verbruik bij de testen is in optimale omstandigheden... Dus niets verkeerd aan.
  • rolle de muylder

    6 jaar geleden
    het verbruik van een auto ligt aan de chauffeur en niet aan de auto ik heb een occasie rang rover gehad bij mijn vrouw ( geen slechte chauffeur ) een verbruik van 12,50 liter bij mij 10,50 liter dus wat in dat boekje staat is maar indicatief
  • Paul De Mol

    6 jaar geleden
    Wat een ongelooflijke hoop onzin weer. Dit heeft de bestuurders niks extra gekost. Alleen idiote wetgevers denken dat je een standaardtest kan maken die de werkelijke verbruikscijfers zou weergeven. En het CO2 gesjoemel heeft vooral de constructeurs een enorme bom geld gekost, ook door diezelfde idioten. Waarom is het zo moeilijk om competente mensen in het beleid te krijgen?