BELGA
Volledig scherm
© BELGA

Hoe veilig is elektronisch stemmen? Crombez pleit voor meer transparantie

Sp.a-voorzitter John Crombez vindt dat er dringend meer duidelijkheid moet komen over de veiligheid en de transparantie van de elektronische stemprocedure. "Als andere landen om veiligheidsredenen beslissen af te stappen van het elektronisch stemmen, waarom maakt Vlaanderen dan de omgekeerde beweging? Waarom is het bij ons wel veilig? Die duidelijkheid, dat debat moet er komen", zegt Crombez.

58 reacties

  • Marc Baeyens

    6 jaar geleden
    Als er aan Waalse kant overal met potlood en papier gestemd wordt, en in Vlaanderen meer dan ooit digitaal, kan dat twee zaken betekenen : met potlood en papier kan men beter frauderen of/en Wallonië loopt een generatie achter.
  • Anoniem

    6 jaar geleden
    Veilig en eerlijk?.Neen is het niet ,die dingen zijn te programmeren dat stem aan partij A naar partij B gaat,argument dat de stemcomputer niet aan internet is aangesloten en dan ook geen ingreep kan gebeuren is geen argument.Niemand zal het merken als stemmen niet naar de verkozen partij gaat ,die dingen zouden moeten verboden worden.
  • hilde van damme

    6 jaar geleden
    Electronisch stemmen is honderd keer betrouwbaarder als met potlood. Is het misschien omdat Crombez zijn mannetjes niets kunnen manipuleren dat het ineens onbetrouwbaar is. In wallonië is de PS aan de macht, die betrouw ik voor geen rotte cent.
  • Arie Verwimp

    6 jaar geleden
    Electronisch stemmen is in feite ongrondwettelijk want je kunt in tegenstelling met papier en potlood niet ongeldig stemmen..enkel blanco
  • emiel wouters

    6 jaar geleden
    Dan zal ik volgend jaar terug hetzelfde antwoorden 3 stemmen voor een winnende partij, en daarna elke volgende stem naar een andere partij. terug opnieuw. 3 stemmen voor de winnende partij daarna elke andere stem voor de andere partij. enz, enz.. Dat was het geen ik bedoelde en jullie niet wilden weergeven. Het Excel rekeningetje klopt.