Thinkstock
Volledig scherm
© Thinkstock

Overgrote meerderheid Europeanen wil liefst altijd zomertijd. Of zijn het vooral de Duitsers?

Meer dan 80 procent van de Europeanen heeft zich in een online peiling uitgesproken voor de afschaffing van de halfjaarlijkse switch tussen winter- en zomeruur. Dat meldt de Duitse krant Westfalenpost.

57 reacties

  • Dirk Tuymans

    6 jaar geleden
    De mensen willen dat, dus de politiekers gaan dat nu just anders doen se. Wedden
  • Ronald Van Beneden

    6 jaar geleden
    Niks nieuws onder de zon alleen de wereldvreemde politici schijnen het maar niet te verstaan. Al meer dan 20 jaar vraagt de gewone man de afschaffing. Hoeveel heeft het al gekost aan de ziekteverzekering? en de werkgevers? Spijsvertering, slecht slapen, concentratieproblemen noem maar op.
  • Maurice Berden

    6 jaar geleden
    Wie voor zomeruur kiest moet ook beseffen dat het dan in de wintermaanden ook 's morgens een uur langer donker is. Het schoolverkeer zal dan ook in het pikkedonker plaatsvinden. Ooit is het zomeruur ingevoerd om energie te besparen. Als men echt energie wil besparen verbied dan alle terrasverwarmers op caféterrassen. Terraske doen is een zomerse activiteit !!!
  • Mia Janssens

    6 jaar geleden
    Ik wil dit ooken zeker in de zomer langer ligt
  • Ludovic De Beuckeleer

    6 jaar geleden
    als je de zomertijd behoud in de winter is het ook donker om 6 u , en dat heeft niets te maken met de breedte graat maar met de kanteling van de aarde , de noordpool staat dan het verste weg van de zon en wij zitten in het noordelijk halfrond.