Grap loopt uit de hand: klasgenoten steken jongen in brand in Aalst

© Google Street View

Een 19-jarige leerling van het instituut voor buitengewoon onderwijs De Horizon in het Oost-Vlaamse Aalst liep donderdagnamiddag tweedegraads brandwonden op nadat enkele van zijn medeleerlingen hem voor de "grap" in brand hadden gestoken.

Wim jacobs, wver

"Het incident vond plaats in de kleedruimtes van de praktijklokalen", zegt woordvoerder Kerim Helaut (Scholengroep 19 'Dender'). "Tijdens het omkleden van de tieners, waar de toezichthoudende leerkracht om evidente redenen niet bij was, begon een spel tussen enkele leerlingen met een bus deodorant en een aansteker."

Daarbij vatte de kledij van een van de jongens vuur en liep het slachtoffer tweedegraadsbrandwonden op. "Leerlingen en leraren dienden meteen de eerste zorgen toe, waarna het slachtoffer werd overgebracht naar de dienst spoedgevallen van het Aalsters Stedelijk Ziekenhuis, dat juist naar de school gelegen is." Het slachtoffer kon in de loop van de avond het ziekenhuis verlaten.

Volgens de eerste verklaringen van de minderjarige daders aan de directie ging het om een "uit de hand gelopen grap". "Gezien de ernst van de feiten werd ook de politie op de hoogte gesteld die meteen ter plaatse kwam. Na de eerste vaststellingen werden de twee minderjarige daders meegenomen voor verhoor", klinkt het.

De directie van de school zegt voorts dat er de komende dagen beraadslaagd wordt over verder te nemen tuchtmaatregelen. In de komende dagen zullen op de school ook klasgesprekken plaatsvinden om de gebeurtenissen te duiden en ter preventie.De school spreekt vrijdag om 11.00 uur de pers toe.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen