Direct naar artikelinhoud
Schietpartij Spa

Politie op zoek naar getuigen die foto's of filmpjes maakten van schietpartij Spa waarbij agent omkwam

Politie op zoek naar getuigen die foto's of filmpjes maakten van schietpartij Spa waarbij agent omkwam
Beeld ANP

De politie en het parket lanceren een oproep naar mogelijke getuigen die filmpjes of foto's gemaakt hebben van de schietpartij van afgelopen zaterdag in Spa. Nederlander Yvo T. wordt ervan verdacht een agent een kogel in het hoofd geschoten te hebben. De agent liet daarbij het leven.

Yvo T. werd gisteren aangehouden op verdenking van doodslag op de agent en poging tot doodslag op diens collega. T. zegt zich niets meer te herinneren van de gebeurtenissen omdat hij te veel alcohol en drugs had gebruikt. 

De politie zoekt nu zoveel mogelijk beelden van de gebeurtenissen om een zo goed mogelijk beeld te kunnen krijgen van de feiten. De schietpartij gebeurde in de nacht van zaterdag op zondag rond 2 uur toen de politie ter plaatse kwam na een ruzie aan café Havana. T. schoot vanuit een taxi op de politie. "Zowel beelden van bewakingscamera's in de buurt als beelden en foto's die genomen werden met een gsm, kunnen helpen om duidelijkheid te scheppen in deze zaak", klinkt het in een mededeling van het parket van Luik, afdeling Verviers. 

In Spa waren afgelopen weekend behalve veel Belgen ook een groot aantal Nederlanders aanwezig voor de Formule 1-wedstrijd op het circuit van Francorchamps.

Yvo T.'s broer en een vriend, die op het moment van de feiten bij hem waren, vluchtten na de feiten naar Nederland, maar konden maandag opgepakt worden. Zij worden wellicht snel uitgeleverd.

Beelden van de schietpartij zelf, maar ook van de momenten ervoor of erna kunnen nuttig zijn voor de speurders. Wie meer informatie heeft, kan contact opnemen met de speurders op het gratis nummer 0800 30 300. Getuigen kan via opsporingen@police.belgium.eu.