Photonews
Volledig scherm
© Photonews

"Manipulatie uitstoottesten kostte Belgen miljard euro aan extra brandstof"

Het is al langer bekend: het brandstofverbruik zoals aangegeven in de technische fiche van een wagen komt niet overeen met het werkelijke verbruik. Het verschil is vorig jaar opgelopen tot 23,4 miljard euro voor alle Europese automobilisten samen. Dat berekende milieuorganisatie Transport and Environment (T&E). In België gaat het om 1,037 miljard euro.

5 reacties

  • Karel Valgaern

    6 jaar geleden
    Dat aangegeven verbruik komt NOOIT overeen, zelfs zonder gesjoemel niet. Werkelijk verbruik hangt af van rijomstandigheden, rijwijze, weer,..... dus Patrick: mensen met een zware voet moeten maar terugbetaald krijgen en zuinige rijders niet?
  • Jeremi Beucky

    6 jaar geleden
    Ok, er is overal gesjoemel, met alles. Ik had een mitsubishi lancer 2010 1.8 benzine, op papier was verbruik gemiddeld 8l ofzo, mijn verbruik was 5.8/100km en als ik ging hypermylen zoals sommigen dit zouden noemen kon ik op 2.8l/100 km geraken. Ik spreek hier ook niet van co2, maar van verbruik ken ik wel iets. Een beetje toeren op circuit zolder met 143pk 2min en 6 sec/ronde zat ik ook op 14L en mischien meer, met pieken van 30L op grafiek te zien
  • Patrick Weyers

    6 jaar geleden
    De oplossing. Elke auto heeft een teller met gemiddeld verbruik per 10km. Afwijking hiervan met meer dan 15 procent = terugbetaling van extra brandstofkosten door het merk.
  • regina claeskens

    6 jaar geleden
    Wel goed voor de staatskas !
  • paul wens

    6 jaar geleden
    En voor de staat dus een grote meevaller.