© VUM

Belgische zakenman overlijdt in mysterieuze omstandigheden in Moskou

De Belgische zakenman Bruno Charles De Cooman, vicepresident R&D bij het Russische staalbedrijf NLMK, is in mysterieuze omstandigheden om het leven gekomen in Moskou, zo berichten verschillende buitenlandse media. De man werd woensdagmiddag dood aangetroffen beneden zijn appartement. Zijn overlijden wordt bevestigd door het Belgische ministerie van Buitenlandse Zaken en door zijn werkgever.

De politie van Moskou verklaarde aan het Russische persagentschap TASS dat het lichaam van De Cooman “de karakteristieken van een val op grote hoogte” vertoont. Maar de precieze omstandigheden blijven onduidelijk. Er is een onderzoek opgestart, aldus TASS.

De Belg werd vorig jaar benoemd als vicevoorzitter onderzoek en ontwikkeling bij NLMK. Dat is een van de vier grote staalbedrijven in Rusland. Het produceert zowat een vijfde van alle staal in het land.

In een verklaring op de website van het concern wordt het overlijden van De Cooman bevestigd. “Zijn dood is een enorm verlies voor de groep en voor de hele sector, voor zijn vrienden en familie. Hij leverde een onschatbare bijdrage aan de ontwikkeling van de staalproductie door innovatie”, klinkt het. “We zijn kapot van het nieuws en betuigen ons diepste medeleven aan zijn geliefden”, aldus de topman Grigory Fedorishin.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER