iStock
Volledig scherm
© iStock

1 op de 3 Vlaamse ouders ervaart soms gevoelens van 'parentale burn-out'

Zowat 30 procent van de Vlaamse ouders ervaart soms gevoelens van 'parentale burn-out'. Ze voelen zich minstens maandelijks uitgeput als ouder, zijn het ouderschap beu of nemen soms emotioneel afstand van hun kinderen. Zowat 9 procent behoort tot een risicogroep die aangeeft dagelijks tot wekelijks niet goed in hun vel te zitten als ouder. Dat blijkt uit een onderzoek aan de Universiteit Gent. Het is de eerste keer dat onderzoekers de gevoelens van parentale burn-out in Vlaanderen statistisch meten.

23 reacties

  • Christine Laevers

    6 jaar geleden
    Mensen hebben het tienvoudige aan prikkels te verwerken tgo pak 60 jaar geleden. De sociale interactie op de werkvloer, als consument of met de administratie heeft niets te maken met het opvoeden van een kind. Het contrast en de verschillen zijn enorm. Kinderen worden ook in het zog gezogen van de consumentenwereld, alsof ze daar voor dienen.
  • Marc Baeyens

    6 jaar geleden
    Hebben ze waarschijnlijk voor een groot stuk aan zichzelf te danken. Door een te lakse opvoeding groeien de kinderen hen boven het hoofd en weten ze er geen raad meer mee.
  • frank Deville

    6 jaar geleden
    Nico Reybroeck, dus volgens jou zijn we hier op deze planeet nog altijd niet met genoeg en kunnen er nog makkelijk 1.000.000.000.000.000 bij. Als dan toch iedereen vrij is 20 kinderen te maken.
  • DIRK VAN DESSEL

    6 jaar geleden
    Wat minder werken en wat meer leven !
  • Peter Buyck

    6 jaar geleden
    Je kan niet én werkende man/vrouw én ouder én een luxeleven willen. Het recht op een waardig leven houdt ook in dat men keuzes moet maken. Ofwel de job ofwel het kind en het gezin. Die full options auto met de nieuwste MacBook en Iphone zijn zorgen voor later. Kind of prestige?