ANP
Volledig scherm
© ANP

Gebruik zware pijnstillers opnieuw gestegen

Het aantal gebruikers van zware pijnstillers als fentanyl, tramadol en oxyocodon is sinds 2010 gestegen met ruim een derde. Dat schrijven Het Nieuwsblad, de Gazet van Antwerpen en Het Belang van Limburg vandaag.

10 reacties

  • J. VAN SCHUERBEECK

    6 jaar geleden
    In sommige gevallen is men wel verplicht om zware medicatie te nemen wil je niet vergaan van de pijn. Mijn dokter heeft mij daar goed over ingelicht. In mijn geval neem ik liever het risico van verslaafd te raken in plaats van te vergaan van de pijn.
  • Daniella Van Coninckxloey

    6 jaar geleden
    Zelfs in ziekenhuizen, blijven ze aandringen, deze te nemen !! Ondanks men schriftelijk verwittigd heeft, op inschrijvingsformulier : Dat men zwaar allergishs reageert, op deze medicatie !!!
  • Henri Troyat

    6 jaar geleden
    Tramadol zou verboden moeten worden. Onlangs nog een reportage op Radio 1 gehoord. Uit ervaring: vergif met ontzettend veel bijwerkingen.
  • Francinne Declerque

    6 jaar geleden
    Dat komt omdat onze neo liberale regering zieke mensen niet wil laten uitrusten of herstellen, ze moeten met kapotte rug, gewrichten gaan werken en dan slik je maar pijnstiller.
  • Anoniem

    6 jaar geleden
    Wat zijn ze weer van plan ,gaat De Block daar ook in besparen en seffens die iedere dag opstaan en gaan slapen met pijn hun pijnstillers wegnemen ,goede vooruitzichten ,misschien wel de bedoeling om zelfmoord op te krikken dan hebben ze meteen een last minder en kosten gespaard,zo komt het over.