Direct naar artikelinhoud
Kunstveiling

Niemand wil dit schilderij van Nigel Farage kopen

Het portret van Nigel Farage kostte zo'n 27.000 euro.Beeld RV

Een van de meest prestigieuze kunstbeurzen van Groot-Brittannië heeft een portret van voormalig Ukip-leider Nigel Farage van de hand proberen doen. Alleen: niemand wilde zelfs nog maar een bod uitbrengen op het portret van de euroscepticus.

Het schilderij, dat Farage in zijn kenmerkende paars gestreepte das laat zien, was te zien in de zomertentoonstelling van de Koninklijke Academie. Het werk van David Griffiths kostte 25.000 pond (zo'n 28.000 euro), maar vond geen kooplustigen.

Griffiths, wiens andere bekende onderwerpen onder meer de Prince of Wales zijn, zei dat hij niet teleurgesteld was dat het portret niet was verkocht. "Deze dingen hebben veel verschil, er moet maar een geïnteresseerde koper in de zaal zitten," vertelde hij aan de Britse krant The Sun. "Prijzen van schilderijen variëren en zijn dus niet in steen gebeiteld. Het zou zeker voldoening geven als het portret van Nigel een goed thuis zou vinden."

Nigel Farage is van plan een politieke comeback te maken, nadat hij in november 2016 is afgetreden als Ukip-leider. Hij moet meedoen met de 'Leave Means Leave'-campagne om de plannen van Theresa May voor een zachte Brexit aan te vechten.