Direct naar artikelinhoud
Muziek

Bekijk hier de eerste videoclip van The Bony King of Nowhere

Still uit de 'Silent Days'-videoclip van The Bony King of Nowhere.Beeld The Bony King of Nowhere

The Bony King of Nowhere bouwde in het verleden een sobere, bijna rurale reputatie op voor zichzelf. Zo woonde hij een tijdlang in een caravan in de Vlaamse Ardennen om aan zijn plaat te werken, maar voor het titelnummer van zijn vijfde plaat Silent Days gooide Bram Vanparys het over een andere boeg.

Om het imago van woudjongen te doorbreken dwaalt The Bony King of Nowhere in zijn 'Silent Days'-videoclip een hele nacht door de Brusselse straten. “Ik ben graag in de natuur”, vertelt Vanparys, “maar dat is niet het enige wat mij interesseert, verre van. Ik ben eigenlijk even hard een stadsmens. Als inspiratiebron inspireert de stad me zelfs nog meer.”

Om zijn allereerste videoclip te realiseren stapte Vanparys naar Tim Beuckels, van platenlabel Unday Records, die vervolgens de zanger partnerde met regisseurs Jonas Wellens en Wouter Medaer van Visuals Internationals. “Tim heeft een duidelijke visie voor zijn label en ik heb het volste vertrouwen in hem”, zegt Vanparys. “Dus toen hij Jonas en Wouter voorstelde als regisseurs was ik meteen bereid om hen een kans te geven.”

‘The Bony King of Nowhere zit niet elke dag liedjes te schrijven met zijn gitaar onder een perenboom’
Bram 'The Bony King of Nowhere' Vanparys

Toyota Camry

Om het rurale beeld volledig te verliezen besloten de drie om de video te beperken tot: de stad, The Bony King of Nowhere en een oude Toyota Camry. De zanger heeft zelf geen auto, maar leende de wagen wel eens van een vriend. “Ik had nog nooit van een Camry gehoord”, zegt regisseur Wellens verwonderd, “maar het is zo’n oude bak die ooit cool was en Bram voelde zich er comfortabel in. Bovendien paste het goed in ons budget (lacht).” De clip, die in een nacht werd gefilmd, speelt zich volledig af in Brussel omdat Vanparys en Wellens het eens zijn dat het “de enige plaats is in België die kan figureren als stad”.

Over toekomstige videoclips spreekt Vanparys voorzichtig en twijfelachtig: “Dat zal van de muziek afhangen, dit album leent zich nu eenmaal tot iets visueels.” Verwacht dus niet meteen een hele resem nieuwe videoclips van de singer-songwriter. “Met ‘Silent Days’ wilde ik vooral meegeven dat de The Bony King of Nowhere niet elke dag liedjes zit te schrijven met zijn gitaar onder een perenboom”, concludeert de zanger al lachend.